Magyar foci - A Fehérvár FC is gond nélkül jutott tovább az El-ben
A Fehérvár FC is gond nélkül jutott tovább az El-ben
Fotó: Europress/AFP

A Fehérvár FC is gond nélkül jutott tovább az El-ben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/18 22:02
A Fehérvár FC továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, miután az idegenbeli 5-1-es sikerét követően Felcsúton gól nélküli döntetlent játszott a montenegrói FK Zeta együttesével.

Az első félidőben valamivel többet birtokolta a labdát a fehérvári együttes, amely a kapura is veszélyesebb volt: a hazaiak hatszor, a vendégek pedig csak egyszer próbálkoztak lövéssel. A Fehérvár egy-egy pillanatban tetszetős támadásokat vezetett, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így gól nélküli állásnál vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész eseménytelenebbre, már-már unalmasabbra sikeredett, mint az első, de ebben a 45 percben is a magyar együttes volt a kezdeményezőbb, egyben veszélyesebb. A Zeta egyszer tudott némi veszélyt kialakítani Kovácsik kapuja előtt, de az is inkább a fehérvári védelem pillanatnyi bizonytalanságának volt köszönhető. A Fehérvár a hajrában a kapuja elé szegezte az emberhátrányba került montenegróiakat, akik azonban ezt a meccset megúszták kapott gól nélkül.

A Fehérvár FC a következő körben a liechtensteini Vaduz csapatával találkozik, az első mérkőzést egy hét múlva rendezik Felcsúton.

MTI

El-selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Fehérvár FC-Zeta FC (montenegrói) 0-0
Felcsút, 2841 néző, v: McLaughlin (ír)
sárga lap: Juhász (66.), illetve Milojko (34.), D. Vukcevic (45.)
kiállítva: D. Vukcevic (73.)
továbbjutott: a Fehérvár FC, 5-1-es összesítéssel.
Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Elek, Stopira - Pátkai (Milanov, 63.), Kovács, Hadzic - Huszti, Scepovic (Futács, 79.), Petrjak (Hodzic, 79.)
FK Zeta: Akovic - Tuzovic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic - Goranovic, Milojko, S. Vukcevic (Baosic, 66.), Krstovic, Bosnjak (Kontic, 89.) - I. Vukcevic (Lambulic, 83.)
Hozzászólások