Magyar foci - A címvédő Honvéd otthonában nyert a Fradi
A címvédő Honvéd otthonában nyert a Fradi
Fotó: MTI

A címvédő Honvéd otthonában nyert a Fradi

HosszabbitásHosszabbitás
2017/09/16 23:20

A Ferencváros a remek formában futballozó Varga Roland duplájának is köszönhetően 3-1-re nyert a címvédő Budapest Honvéd otthonában szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A címvédő és a kupagyőztes összecsapásán a vendégek a kilencedik bajnoki találkozóján kilencedik gólját szerző Varga Roland jóvoltából kerültek gyorsan előnybe. A bajnok Honvédot nem törte meg a gyorsan kapott gól, próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét, Gazdag Dániel révén pedig a kapufát is eltalálta. A kispesti fölény a félidő közepén góllá érett, a hazaiaknál is a gólfelelős, Davide Lanzafame volt eredményes 11-esből.

A második félidőt is egy gyors Varga-találat nyitotta, akárcsak az elsőnél, Bobál Dávid ezúttal is határozatlan volt a saját kapuja előtt. Nem sokkal később rövid időre nagy lett az ijedtség a kispadoknál, amikor Bobál és Botka Endre összefejelése után utóbbi egy pillanatra elveszítette az eszméletét.

Aztán hosszú eseménytelen percek után egy gyors jobb oldali támadás végén Paintsil gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. Az utolsó bő negyedórát az ex-kispesti Botka kiállítása miatt emberelőnyben futballozhatta végig a Honvéd, de az eredmény nem változott.

MTI

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Budapest Honvéd-Ferencváros 1-3 (1-1)

Bozsik Stadion, 4423 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Lanzafame (33., 11-esből), illetve Varga R. (6., 47.), Paintsil (69.)

sárga lap: Lanzafame (42.), Kabangu (82.), illetve Botka (32., 72.), Otigba (81.)

kiállítva: Botka (72.)

Budapest Honvéd: Gróf - Baráth, Lovric (Danilo, 63.), Bobál D. (Holender, 83.), Latifu - Kamber, Gazdag, Banó-Szabó, Nagy G. (Kabangu, 76.) - Lanzafame, Eppel

Ferencváros: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Gorriaran, Spirovski, Varga R. (Moutari, 86.), Paintsil (Leandro, 77.), Lovrencsics G. (Böde, a szünetben) - Priskin

Hozzászólások