Foci - Koeman szerint Van Dijk és Wijnaldum megérdemli a trófeát
Koeman szerint Van Dijk és Wijnaldum megérdemli a trófeát
Fotó: Europress/AFP

Koeman szerint Van Dijk és Wijnaldum megérdemli a trófeát

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/27 13:03

Ronald Koeman, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint két honfitársa, Virgil van Dijk és Georginio Wijnaldum megérdemli, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját az FC Liverpoollal.

A szakvezető annak a véleményének adott hangot, hogy ha a Liverpool legyőzi a Tottenhamet a szombati BL-fináléban, akkor a két játékos pozitív hangulatban csatlakozik majd a válogatotthoz, amely a Nemzetek Ligája négyes döntőjére készül. A hollandok jövő csütörtökön, az elődöntőben az Európa-bajnoki címvédő portugálokkal csapnak össze Guimaraesben.

"Szomorú lenne, ha mindketten üres kézzel fejeznének be egy ilyen kiváló szezont, amelynek során nagyon közel voltak a nagy trófeák megszerzéséhez" - nyilatkozta Koeman, hozzátéve, hogy sem Van Dijk, sem Wijnaldum nem érdemelné meg ezt.

000_1G95CN.jpg Fotó: Europress/AFP

Koeman terve az volt, hogy az egész holland válogatott megnézi a helyszínen a BL-döntőt, ha az Ajax bejut, de mivel az amszterdami együttes drámai körülmények között elbukott az elődöntőben a Tottenhammel szemben, a nemzeti csapat a portugáliai Lagosban maradt, és ott folytatja felkészülését.

A BL fináléját a madridi Wanda Metropolitano Stadionban rendezik szombaton 21 órakor.

MTI

Hozzászólások