Foci - Klopp: Nem hiszem hogy ennél jobban tudnánk játszani 
Klopp: Nem hiszem hogy ennél jobban tudnánk játszani 
Fotó: Europress/AFP

Klopp: Nem hiszem hogy ennél jobban tudnánk játszani 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/02 10:18

Jürgen Klopp, a Liverpool német vezetőedzője szerint a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán a legjobb teljesítményt nyújtották a kupasorozat idei, valamint az előző szezonját is figyelembe véve, amikor pedig döntősök voltak. Az angol csapat mindezek ellenére 3-0-ra elveszítette a Barcelona elleni idegenbeli találkozót.

A szakember szerint ennek két fő oka is volt.

"Jó lehetőségeket alakítottunk ki és sikerült zavart kelteni az ellenfél soraiban. A probléma az volt, hogy nem sikerült gólt szereznünk" - mondta Klopp. A katalánok hajrában duplázó kulcsemberével, Lionel Messivel kapcsolatban pedig hozzátette: "megállíthatatlan" volt.

Luis Suárez a 26. percben szerzett vezetést a Barcelonának, míg Messi a 75. és a 82. percben volt eredményes - már 600 gólnál jár -, így nemcsak eldöntötte a mérkőzést, hanem segítségével együttese nagy lépést tett a továbbjutás felé. Az argentin sztár azonban óvatosan fogalmazott a lefújást követően.

"Nem dőlt el a továbbjutás, mert egy olyan pályán játszunk majd a visszavágón, ahol a vendégeknek mindig nehéz helytállniuk, és amely komoly hagyományokkal bír, az ellenfelet pedig állandó nyomás alá helyezi" - nyilatkozta Messi. Kiemelte: elégedettek a teljesítményükkel, és bár igyekeztek a saját játékukat játszani, ahhoz nincsenek hozzászokva, hogy az ellenfél fizikailag és pszichésen is képes felvenni velük a versenyt.
"Szeretjük birtokolni a labdát, de most nagyon elfáradtunk, mert ez a mérkőzés ezt követelte tőlünk" - közölte a támadó.

Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője is Messit dicsérte elsősorban. A tréner szerint hiába vannak tisztában Messi képességeivel, ennek ellenére újra képes meglepetést okozni még nekik is. "Ismét ő jelentette a különbséget, és győzelemhez segített minket" - mondta.

A liverpooli visszavágót jövő kedden rendezik.

MTI

Hozzászólások