Foci - Kirúgtak egy edzőt, miután csapata 27 góllal alázta meg az ellenfelet
Kirúgtak egy edzőt, miután csapata 27 góllal alázta meg az ellenfelet
Fotó: Europress/AFP

Kirúgtak egy edzőt, miután csapata 27 góllal alázta meg az ellenfelet

Németh DánielNémeth Dániel
2019/11/17 17:11
Már az is ritkaságnak számít, ha győztes meccs után küldenek el egy edzőt, az pedig talán példátlan, hogy valaki épp egy nagyarányú siker miatt veszítse el az állását. Olaszországban mégis megtörtént, az U18-as Invictasauro szombaton 27-0-ra megverte a sérülésekkel bajlódó Marina Calciót, ami kiverte a biztosítékot a klub elnökénél, és elküldte az edzőt.

A Grosseto megyében (vagyis Toszkánában) található Invictasauro juniorcsapata valósággal megsemmisítette a Marina Calciót. Az erőviszonyok eleve az utánpótlás-bajnokságot vezető Invictasaurónak kedveztek a tabella alsó felében tanyázó vendégekkel szemben, utóbbit ráadásul sérülések is sújtották, a kapuban például az egyik mezőnyjátékos kapott helyet. Massimiliano Riccini csapata 27 gólt lőtt, az egyik támadó hétszer, ketten pedig hatszor találtak be.

Tiberio Pratesi, a Marina Calcio sportigazgatója a találkozó után elégedetlenségének adott hangot, mondván, az éllovas Invictasauro tiszteletlen volt az ellenféllel szemben, arra azonban kevesen számíthattak, hogy ennek következménye is lesz. Paolo Brogelli, az Invictasauro elnöke azonban egyetértett a kollégájával, előbb telefonon elnézést kért a sportigazgatótól, majd egy közleményben bejelentette, hogy a klub szerződést bontott a csapat vezetőedzőjével.

Mindezt azért, mert a klubvezetés szerint Riccini rossz példát mutatott azzal, hogy nem fékezte meg csapatát.

"Lesújtott minket és mélységes sajnálattal hallottuk, hogy a juniorcsapatunk 27-0-ra kiütötte a Marina Calciót. Az utánpótlásfutball értékei szempontjából ez teljes mértékben etikátlan. Az ellenfelet mindig tisztelni kell, és ez a mai napon nem valósult meg. Elnökként őszintén kérek elnézést a Marina Clubtól. Egyúttal bejelentem, hogy az igazgatóság egyhangú döntése alapján kirúgtuk Riccinit. Az edzőinknek edzeniük és tanítaniuk kell a fiatalokat. Ez elmaradt" - olvasható a klub közleményében.

via Football-Italia

Hozzászólások