Foci - Kiröhögte a sajtó kamuhírét fél Nigéria, az angol edző és hű játékosa 
Kiröhögte a sajtó kamuhírét fél Nigéria, az angol edző és hű játékosa 
Fotó: Europress/AFP

Kiröhögte a sajtó kamuhírét fél Nigéria, az angol edző és hű játékosa 

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/05/28 19:47
Hogy mi köze Nigériához Harry Redknappnek és Peter Crouch-nak? A válasz egyszerű: az égvilágon semmi!
Az ESPN olyan bombabiztos, állítólagos afrikai belső forrásokból érkező hírrel rukkolt elő nemrégiben, miszerint a nigériai sportminisztérium azt szeretné, hogy Harry Redknapp legyen a válogatott szövetségi kapitánya, ennek érdekében a szupersasok szövetsége pedig már fel is vette a kapcsolatot a 73 éves, az edzősködéstől 2017-ben visszavonult menedzserrel, sőt, hamarosan be is jelentik érkezését. 

Ezzel az információval alapjában véve semmi baj sem lenne (hisz a jelenlegi tréner, Gernot Rohr szerződése június végén lejár, és korántsem volt biztos az utóbbi hetekben, hogy hosszabbítanak), ha éppenséggel lenne fikarcnyi valóságalapja, és nem lenne óriási kamu. A lenne szó olyannyira kiemelendő ebben az esetben, hogy maga Redknapp reagált a hírre először, nem is akármilyen módon: a talkSPORT élő podcastjében "trollkodta szét" a kacsát.

"Persze, eladom a sandbanksi házamat és a feleségemmel, Sandrával egyből Afrikába repülünk, úgyis mindig azt mondta, hogy nagy álma Nigériában élni. Megbeszéltem vele: mindent hátrahagyunk és megyünk, készen állunk!" - mondta nevetve Redknapp, majd komolyra fordította a szót és hozzátette: "Néhány éve a Portsmouth edzőjeként a Manchester Uniteddel játszottunk Nigériában, de nem hiszem, hogy valaha is vissza akarok menni oda."

Az ügyben az angol foci utóbbi tizenöt évének kedvelt "pálcikaembere", Peter Crouch is érintettnek érezte magát, hisz karrierje során négyszer is együtt dolgozott Redknapp-pel. "Izgatott vagyok, hisz végre megérkezett a nigériai útlevelem! Hajrá, szupersasok!" - írta a Twitteren még kedden sajátos stílusában.

Peter Crouch on Twitter

So excited to get my Nigerian passport through today #gosupereagles 👍🏻

Ám a sztorinak nem ez adta meg a kegyelemdöfést: Afrikában is humorosra vették a figurát. A nigériai szövetségnél ugyanis kijelentették, nem akarják, hogy Redknapp "visszavezesse a válogatottat a '80-as évek stílusába", soha meg sem fordult a fejükben, hogy felvegyék vele a kapcsolatot, egyben nyilvánosságra hozták: szerződést hosszabbítottak Gernot Rohrral. 

Erre van egy mondás: így múlik el a világ dicsősége!

via talkSPORT

Hozzászólások