Foci - Kevesen maradtak
Kevesen maradtak
Fotó: Europress/Getty

Kevesen maradtak

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/29 18:29

Fernando Torres távozásának több ok miatt is örülhetnek a Milan szurkolói. A spanyol csatár hiányában egy hely megüresedett a támadóposzton, másrészt sikerült egy idényenként 4 millió eurót kereső játékostól megszabadulni. Mert Torresről nem volt nehéz lemondani. Négy hónap alatt mindössze egy gólt lőtt (azt is az Empolinak) és hétszer volt kezdő. A Gazzettánál 5.39-es osztályzatátlaggal zárt, ami a legrosszabb mutató az egész Milanban.

Lényeg a lényeg, nem történt tragédia a spanyol csatár távozásával.

Így viszont maradtak ketten elöl: a kiváló őszt futó Ménez (14 meccs/8 gól) és a mindössze 90 percet játszó Pazzini.

Torres egyetlen gólt szerzett a Milanban. Tavasszal ismét az Atletico Madridban játszik

A kérdés egyértelmű: mi lesz a Milannal, ha januárban Jeremy Ménez mondjuk megfázik?

Nyilván Pazzini idővel több lehetőséget kap, és még ott van a távozás gondolatával erősen foglalkozó Niang is. De őket nem lehet megoldásnak nevezni egy olyan csapatban, amely a 3. helyért hajt.

Így ismét előkerült a Sampos Okaka neve (csak 2016-ban jár le a szerződése, de nem hosszabbított), akiért akár Pazzini is érkezhetne cserébe. De a létszámot illetően a Milan akkor is mínuszban lenne, ráadásul Galliani nem szívesen engedné vissza Genovába a csatárát.

75 - Fernando Torres 174 bajnokin, 75 gólt lőtt az Atlético Madridban. Csak tizeneggyel kevesebbet, mint a Liverpool-Chelsea-Milan hármasnál 222 mérkőzésen

A Lazióban kevés lehetőséget kapó Klose 36 évesen nem lehet opció, a Romától valószínűleg távozó Destro meg sokba kerül.

A helyzet akkor válik még érdekesebbé, ha Alessio Cerci (fele annyit keres mint Torres, és az ő fizetésének egy részét a spanyol klub állná) tényleg igent mond Inzaghinak.

Mert az olasz sajtó szerint már megtette.

Ebben az esetben maradna a 4-3-3-as felállás: Bonaventurával, Ménezzel és Cercivel a támadósorban.

 

 

 

Hozzászólások