Foci - Kettőböl egy
Kettőböl egy
Fotó: Europress/AFP

Kettőböl egy

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/11 22:13

"Szerencse és tapasztalat" - ezt válaszolta a Roma BL búcsúja után arra a kérdésre Rudi Garcia, hogy mi kellett volna a Manchester City legyőzéséhez. Illetve összességében a továbbjutáshoz.

A Juventus után a Roma nem vette sikerrel az utolsó fordulóbeli akadályt (2-0-ra kikaptak otthon a City-től) így csak egy olasz csapat lesz ott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között. Tottiék az Európa Ligában folytatják, másik négy (Fiorentina, Torino, Napoli, Inter) olasz klubhoz hasonlóan. Illetve vasárnap a Serie A-ban, hisz jön a harmadik helyen álló Genoa elleni rangadó. Márpedig ha a Roma szeretne visszatérni a BL-be, jól kell teljesítenie a bajnokságban.

7 - Utolsó hét BL góljából hatot a második félidőben kapott az AS Roma

Garcia két mondatos jellemzésével nehéz vitatkozni, egy-egy meccsen tényleg hatalmas szerepe van a szerencsének. Ezúttal Holebas helyzetére (5. perc) vagy Manolas kapufájára gondolunk.

A Romának marad az Európa Liga

De legyünk őszinték, a sorsolás pillanatában nem a 3. hely volt reális a Roma számára? A Bayern München és a sorozatot elég gyengén (4 meccs/2 pont) kezdő Manchester City még Rudi Garcia csapata előtt jár. Pénzügyi lehetőségek és tapasztalat tekintetében is.

17 - Hetven perc játék alatt 17 labdát veszített el Francesco Totti

A kiesés főleg így fájó, hogy az olasz csapatnak megvolt az esélye. Az első meccslabdát a Roma Moszkvában rontotta el. Garciának abban szintén igazat kell adnunk, hogy az együttese nagyjából 18 hónappal ezelőtt kezdett épülni, és még nincs az európai élcsapatok szintjén. Itt pedig vissza is lehet kanyarodni a PL és a Serie A mérkőzésein tapasztalható sebességkülönbséghez.

Marad az Európa Liga és marad a bajnokság.

A szurkolók egyébként is úgy búcsúztak tegnap este a játékosoktól, hogy legyen meg a scudetto...

14 - A hat csoportmeccsén mindössze egy győzelmet aratott, és tizennégy gólt kapott az AS Roma

Hozzászólások