Foci - Juve stop, Roma -1
Juve stop, Roma -1
Fotó: Europress/Getty

Juve stop, Roma -1

Bodnár GergőBodnár Gergő
2015/01/07 18:18

Abban valószínűleg nincs vita, hogy ilyen első félidő után ez a végeredmény, az Internek egy győzelemmel ér fel. Icardi gólja (ami az ötödik volt, a negyedik Juve elleni meccsén) nem csak Mancini csapatának volt nagyon lényeges. A Roma ugyanis egy igencsak vitatott - egyébként szabályos - góllal nyert Udinében, vagyis a két csapat között 1 pontra olvadt a különbség.

"Két dolog vált biztossá a tegnap esti torinói meccs után. 1. A Juventus szebben játszik Allegrivel mint tette azt Conte irányítása alatt, de messze nem olyan domináns. 2. Az Interen kezd látszani Mancini munkája, de ezzel a csapattal (és főleg a védelemmel) lesz még munka." Az idézőjel használata nem véletlen, ez nem a mi véleményünk. De egyet tudunk vele érteni. A Gazzetta vonta le ezt a következtetést, a Juvetus-Inter találkozót követően. Amely tényleg két nagyon ellentétes félidőt hozott. Ki bízott a vendégek pontszerzésben, mondjuk nem sokkal a szünet előtt? A Juventus már 5 perc után vezetett (az a Vidal labdaátvétel...) az Inter meg szó szerint nem jutott el az ellenfél tizenhatosáig. De ez nem is volt nagyon meglepő, Allegri csapata ugyanis már 7 gólt lőtt az első negyedórán belül.

Tévez már 5 perc után gólt szerzett (összesen 11-nél jár), csapata viszont nem tudott nyerni az Inter ellen. A Roma hátránya már csak 1 pont

De mi hiányzott a győzelemhez? Az olasz sajtó és Vidal szerint is, több pontosság a befejezéseknél. "Talán a szezon legjobb első félidejét hoztuk, aztán mint jó pár alkalommal korábban, megint nem lőttük újabb gólt. Ez volt Firenzében, és a Szuperkupa döntőn is. Pedig helyzetünk volt... Ameddig eggyel vezetünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak. A meccs végén, ha nincs az jó Buffon kifutás...Hogy mit szólok az 1 pontos előnyünkhöz? Még mindig mi vezetünk, de nekem a Roma elég szerencsésnek tűnik az elmúlt fordulókban." - értékelt Allegri, aki még soha nem kapott ki az élvonalban, az adott év első tétmérkőzésén. De a mostani 1-1-es döntetlen, komplikáltabbá tette az utat a bajnoki cím felé.

4 - Négy meccsre szóló (valójában 3+1) eltiltást kapott a Chiellinit lekönyöklő Juan Jesus. A Genoa ellen Mancini rajta kívül, a piros lapot kapó Kovacicra, és az sárga lapok miatt eltiltott Ranocchiára sem számíthat.

Roberto Mancini (érdekes módon egy kis cetlin keresztül üzent Ranocchiának a becserélt Podolskival) nem volt feltétlenül elégedett, az Inter edzője elszalasztott győzelmi esélyről beszélt. "Olyan tempóban fociztunk az első félidőben, hogy én is beállhattam volna." Aztán jött két csere (Podolski is bemutatkozott, majdnem egy győztes gólpasszal) három szerkezeti változtatás, és egy új Intert láthattunk a második félidőben. "Hogy ez lenne a sorsunkat befolyásoló meccs? Ha három pontot szerzünk, szerintem még nagyobb önbizalommal mennénk neki a következő fordulóknak." A torinói döntetlent - Kovacic kiállítása mellett - csak egy eset árnyékolja be., az Icardi és Osvaldo közötti veszekedés. "Nem passzoltam, pedig üresen volt. És jobb helyzetben. Hibáztam. Néha vannak viták a pályán, de az öltözőben ennek semmi folytatása nem volt" - mondta a Juventus ellen ismét gólt szerző Mauro Icardi.

Az Inter döntetlenjének a Roma örült igazán, amely egy vitatott Astori fejessel (ITT vannak a fotók) nyert az Udinese ellen. "Láthattuk mi az eredménye annak, ha Garcia hónapokon keresztül panaszkodik a játékvezetőkre. Francia létére már ő is felvette azt a ravasz, manipuláló olasz stílust" - mondta Giampaolo Pozzo, az udinei klub elnöke.

Astori a Roma szezonbeli első gólját szerezte rögzített játékhelyzetet követően

A 28. születésnapját épp ma ünneplő Davide Astori fejesét egyébként nem a gólbíró, hanem a meccs játékvezetője, Marco Guida adta meg."Így meg mi értelme a plusz segítőknek?" - tette fel a teljesen jogos kérdést az Udinese edzője, Andrea Stramaccioni. A vitás szituáció kapcsán külön érdekes Rudi Garcia véleményét idézni, aki tényleg szinte az egész szezon folyamán a Juvét segítő játékvezetői döntésekre panaszkodott. "Szerintem a bíró jól döntött, a gólunk szabályos volt. Jó ideje hangoztatom, hogy szükségünk van a technikára, és akkor nem kellene utólag vitázni."

A Roma gólja elég nagy indulatokat váltott ki Olaszországban, a Tuttosport (torinói, vagyis eléggé Juve párti) sportújság például, a "Garcia, elégedett vagy? címmel jelent meg.

Sőt, egy ideig tartotta magát a pletyka, hogy maga az olasz miniszterelnök, is a Juventust támadó, egyúttal a Romát védő twitter üzenetet írt a mérkőzés után. Utólag kiderült, ehhez azonban Matteo Renzinek - a korábbi firenzei polgármesternek - semmi köze.

A 17. forduló számokban:

5 - Négy Juve elleni meccsén, 5 gólt szerzett Mauro Icardi

7- Hét meccse veretlen a Roma, amely az előző 3 körben nem kapott gólt

9 - Már 9 meccse veretlen a Palermo, pillanatnyilag ez a leghosszabb sorozat az élvonalban

18 - Callejon és Higuan 18 gólnál jár, így a Napolié a legjobb támadó duó a Serie A-ban

26 - Gianfranco Zola bemutatkozó meccsén Daniele Conti (Cagliari), 26 perc alatt kapott két sárgát, ez a szezon eddigi leggyorsabb kiállítása. Csapata 5-0-ra kikapott a Palermo vendégeként

37 - Tizenkilenc góljából, hetet szöglet után kapott a Milan (37%)

114 - Ennyi nap - és 690 játékperc - után lőtt gólt ismét idegenben az Atalanta, amely a Genova otthonában játszott 2-2-es döntetlent (két gólos vezetés után...)

Hozzászólások