Foci - José Mourinho: most van időm gondolkodni
José Mourinho: most van időm gondolkodni
Fotó: Europress/AFP

José Mourinho: most van időm gondolkodni

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2019/07/30 12:35
Topligás klubok jelentkezésében bízik a december óta állástalan sztáredző. José Mourinho kicsit stresszes, de azért bizakodó a jövőt illetően.

Még decemberben vált meg edzőjétől a Manchester United, de José Mourinho valószínűsíthetően abban reménykedett, hogy a következő évadban már ismét munkába állhat. A bajnokságok hamarosan elkezdődnek, tehát erről a rövidtávú tervéről le kell mondania a sikeredzőnek, aki korábban az FC Porto, az Inter, a Real Madrid és a Chelsea kispadján is megfordult.

„Hiányzik a futball, mert megvan bennem a tűz” – nyilatkozta a portugál edző a Sky Sports News-nak. 

„A legnehezebb ilyenkor nemet mondani bizonyos megkeresésekre. Türelmesnek kell lennem, és várni a megfelelő ajánlatra. Arra, amelyik az a szint, ami miatt én menedzser vagyok."

Guardian azt írja, Mourinho jelenleg németül tanul, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy lenne biztos megkeresés a Bundesligából. A top 5 ligában gondolkodik, majd hozzáteszi: „Ha mondanak nekem egy olyan országot ezeken kívül, ahol valamelyik csapattal szintet lehet lépni, akkor esetleg lehet arról is szó. De inkább a nagyobbakra koncentrálok.” Talán éppen ezért is utasította vissza a hónap elején a kínai Kuangcsou Evergrande mesés ajánlatát, bár nyilatkozata családi okokra hivatkozott.

Mourinho tehát egyelőre semelyik kispadon nem kezd.

„Most van időm gondolkodni, újragondolni dolgokat. De azt érzem, Zsé (ez az edző beceneve) tele van energiával. A barátaim azt mondják, miért nem élvezem inkább a szabadidőt, sosem volt egy szabad augusztusom. De nem tudom élvezni, nem vagyok hozzá elég boldog.”

- nyilatkozta a portugál.

Persze azt sem zárja ki, hogy egyszer szövetségi kapitányi posztot tölt be, ezt azonban még távolinak érzi. „Havi egy meccs? Csomó irodai munka? Nem nekem való, hogy alig legyek a pályán, aztán meg várjak egy nagy világversenyt kétévente. Egyszer majd lehet, hogy vágyom erre, különösen, ha Portugáliát irányíthatom. Az nagy megtiszteltetés lesz majd.”

Hozzászólások