Foci - Ismét „csodakedd” volt a BL-ben, csodát tett BL legnagyobb „bérgyilkosa”
Ismét „csodakedd” volt a BL-ben, csodát tett BL legnagyobb „bérgyilkosa”
Fotó: Europress/AFP

Ismét „csodakedd” volt a BL-ben, csodát tett BL legnagyobb „bérgyilkosa”

Mátrai MárkMátrai Márk
2019/03/13 12:08

A Juventus és a Manchester City vívták ki a negyeddöntőbe továbbjutás jogát tegnap a Bajnokok Ligájában. Míg az angolok 7-0-ra agyonverték a Bundesligában csak vergődő Schalkét, addig a Juventus bámulatos fordítást mutatott be Diego Simeone Atlético Madridja ellen.


Juventus-Atlético Madrid

A Juventus 3-0-s győzelmével 3-2-re nyerte összesítésben az Atlético Madrid elleni párharcot. Az odavágó csalódást keltő játéka után Massimiliano Allegri kiváló taktikát dolgozott ki, míg Diego Simeone Atléticója taktikailag értelmezhetetlen játékkal esett ki.

Az Atléticóban az évek során „kialakult” egy mentális gát, amely többször is a vesztüket okozta a BL-ben. Ez a gát részben Cristiano Ronaldo góljai által épült ki, aki két BL-döntőben, és BL-elődöntőben is a vesztét okozta a madridiaknak. Ez a mentális hát két BL-döntőben, BL-elődöntőben, vagy BL-negyeddöntőben is felütötte már a fejét, főleg a Real Madrid ellen. Ezúttal a nyolcaddöntőben sújtott le, mivel a hatalmas nyomás ellenére ismét kihúzta aktuális csapatát a csávából.

075_ferraro-juventus190312_npZ2O.jpg Fotó: Europress/AFP

A Juventusnál idén egyértelműen a Bajnokok Ligája megnyerése a cél, minden más bukásnak számít, bármilyen nonszenszül is hangzik ez, hiszen rengeteg mindennek kell „klappolnia” a végső győztes számára.

A Juventus tervének egy része volt az a támadásbefejezési mód, hogy a jól fejelő Ronaldo és Mandžukić rendszeresen Arias és Juanfran mellett tudjanak felugrani az érkező beadásokra a hosszú oldalon.

Ronaldo már 124 gólnál tart a Bajnokok Ligájában, amivel messze listavezető. Amikor a játék történelmét nézzük, nem nagyon találunk olyan játékost, aki ennyi fontos gólt szerzett a legfontosabb mérkőzéseken, igazi „bérgyilkos”, aki bármelyik pillanatban elvághatja az ellenfél torkát. Egészen kivételes játékosról beszélünk, akinek a hatása az ellenfél védelmében félelmet ébreszt.


juviatletiko.jpg Fotó: Europress/AFP

A Juventus továbbjutott, ám az odavágóból tanulniuk kell, ugyanis sok nagy klub van még versenyben, amelyek nem küzdenek olyan mentális problémákkal, mint az Atlético Madrid.


Manchester City-Schalke 04

A mérkőzés előtt gyakorlatilag már eldőlt a továbbjutás kérdése, ám a City nem nagyon pihentetett. A Schalke az első gólig volt képes tartani magát, onnantól fogva túlélési üzemmódba kapcsoltak a vendégek.

A végeredmény 7-0 lett, Agüero kétszer talált be, a többi gólon Sané, Sterling, Bernardo Silva, Phil Foden és Gabriel Jesus osztoztak.

A Manchester City könnyedén jutott a legjobb nyolc közé, ahol az Ajax, a Tottenham, a Porto, a Manchester United, és a Juventus már biztosan várni fogja. A City nagyon kemény április elé néz, ugyanis ha továbbjutnak az FA-Kupában a Swansea ellen a hétvégén, két BL-negyeddöntő, FA-Kupa elődöntő, valamint United és Spurs elleni bajnoki derbik is várnak a világoskékekre.

Ha a BL-ben sem kapják meg a könnyebbnek tűnő ellenfelek valamelyikét, óriási kérdés, hogyan fognak teljesíteni ebben a hónapban, amely végleg meghatározhatja a szezonjukat.

043_dpa-pa_190312-99-351914_dpai.jpg Fotó: Europress/AFPHozzászólások