Foci - Így búcsúzik a sport világa Del Potrótól Maradonán át Mbappéig az elhunyt Salától
Így búcsúzik a sport világa Del Potrótól Maradonán át Mbappéig az elhunyt Salától
Fotó: Europress/AFP

Így búcsúzik a sport világa Del Potrótól Maradonán át Mbappéig az elhunyt Salától

Takács MártonTakács Márton
2019/02/08 13:58

Ahogy arról korábban beszámoltunk, azonosították az eltűnt argentin futballista, Emiliano Sala holttestét, amelyet csütörtökön hoztak felszínre a lezuhant és a tengerben megtalált repülőgépről. A hír pénteki megerősítése után rengeteg róla szóló üzenet lepte el a közösségi oldalakat. Ezek közül válogattunk az alábbi cikkben. 

Emiliano Sala holttestét találták meg a lezuhant kisrepülőgépen | Hosszabbítás

Emiliano Sala holttestét hozták felszínre abból a kisrepülőgépből, amely két és fél hete zuhant le a La Manche-csatornánál. A dorseti halottkém vizsgálata alapján vált hivatalossá, hogy a Cardiff City labdarúgóját találták meg a tengerfenéken felfedezett gépben. A rendőrség közlése szerint a vizsgálat tovább folytatódik a halál pontos okának megállapítására.

Utolsó olyan klubja, amelynek színeiben pályára is lépett, az FC Nantes közölte, hogy visszavonultja az öt éven át őket erősítő Sala 9-es számú mezét. 


Az őt leszerződtető Cardiff City azt írta a Twitteren, hogy "örökké velünk leszel a gondolatainkban".

A francia labdarúgó-bajnokság címvédője, a PSG "részvétét fejezi ki Emiliano Sala családja és barátai felé. A Bordeaux-val vívandó mérkőzésünk előtt egy perces tapssal fogunk megemlékezni róla. Nyugodj békében, Emiliano!"

A francia focival foglalkozó, kitűnő Omlette du fromage-blog szerzője, Szabó Christophe egy hosszabb, megható Facebook-posztolt szentelt Sala emlékének.


Sala honfitársa, a Grand Slam-győztes teniszező, Juan Martin Del Potro a #QEPD hashteget használta tweetjében, amely a spanyol verziója a RIP (Rest in Peace) rövidítésnek.

Diego Maradona az Instagramon fejezte ki részvétét: "Nagyon sajnálom ezt a szomorú hírt. Sokunkban csillogott még a remény érted, Emiliano. Ölelés a családodnak és a barátaidnak, és köszönöm az argentin kollégáknak és drukkereknek, hogy a világ minden részéről kifejezték tiszteletüket irántad. Örökké veled, Emiliano!"

A Manchester City szintén argentin klasszisa, Sergio Agüero ezt írta: "Borzasztóan szomorú vagyok. Nyugodj békében, Emiliano! Részvétem a családjának és a barátainak."

Agüero citys csapattársa, David Silva is megemlékezett Saláról.

A Napoli szenegáli válogatott hátvédje, Kalidou Koulibaly franciául üzent: "Gondolataim a családja és a szerettei körül forognak. Nyugodjon békében!"

A PSG világbajnoka, a Salával a Ligue 1-ben találkozó Kylian Mpabbé tweetje:


Hozzászólások