Foci - Ibra: ha jó vagyok maradok, ha nem akkor megyek
Ibra: ha jó vagyok maradok, ha nem akkor megyek
Fotó: Europress/AFP

Ibra: ha jó vagyok maradok, ha nem akkor megyek

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2016/08/13 13:52

Hét mérkőzéssel a mai napon kezdetét veszi a labdarúgó Premier League 2016-2017-es idénye. A mostani sokak szerint minden idők legizgalmasabb és legkiélezettebb szezonja lehet, köszönhetően többek között a sztárcsapatok igazolásainak, a sztáredzők érkezésének. Szokás szerint kitüntetett figyelem övezi majd a Manchester United szereplését, amely újra döbbenetes összegeket költött játékosokra, igaz egyik legnagyobb igazolásukért egy fillért sem kellett fizetniük.

Természetesen ő nem más, mint Zlatan Ibrahimovic. A svédek klasszisa pályafutása végén úgy döntött, hogy kipróbálja magát Angliában, miután Olaszországban, Franciaországban és a spanyol bajnokságban is a legmagasabb szinten játszott és raklapnyi trófeát gyűjtött be. Zlatan a PSG-nél eltöltött sikeres évek után tette át a székhelyét a Premier League egyik legnépszerűbb csapatába, és nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy ő nem akar Manchester királya lenni, azt meghagyja Cantonának, ő Manchester Istene lesz.

Hogy Ibra nem a levegőbe beszél, azt már rögtön az idény elején jelezte mégpedig azzal, hogy az ő góljával nyerte meg a csapat a Community Shield trófeáját. Ibrahimovic pár hét alatt hatalmas közönségkedvenccé vált az Old Traffordon, a szurkolók már most remélik, hogy nem csak egy évig élvezhetik a svéd személyiségét és játékát.

Érdekes, hogy ezzel kapcsolatban Ibra is megszólalt és már most, az első bajnoki előtt arról beszélt, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy meghosszabbítsa a szezon végén lejáró szerződését, sőt akár több évre elkötelezze magát a „vörös ördögökhöz”.

„Nem hiszem, hogy van olyan futballista, aki nemet tudna mondani a Manchester Unitednek” – mondta az új idény kezdete előtt Ibra a Sky Sport munkatársainak. - Még a klub neve is annyira jól hangzik: Manchester United. Nagyon kemény! A legnagyobb! Játszottam a Barcelonában és a Juventusban és a Milanban is, azok is nagy csapatok, de a Manchester United az még rajtuk is túlmutat.

Ibrahimovic arról is beszélt, hogy eszébe sem jutott lemondani az angol kalandról, minden vágya az volt, hogy kipróbálhassa magát a Premier League-ben.

A kihívások elől megfutamodni, na az nem az én világom. A komoly bajnokságok közül szinte mindegyikben játszottam, most itt Angliában. Ez a kaland nagyon kemény lesz, izgalmas. Ahol korábban voltam, ott jöttem, láttam, győztem, vettem a kalapom. Ide is ezzel a céllal jöttem” – beszélt a svéd klasszis manchesteri terveiről, amelyek elég egyértelműek, a mellébeszélés nem Ibra világa.

Ami pedig a lehetséges hosszabbítást illeti, ezt a kérdést sem kerülte meg a szerénységet még hírből sem ismerő extraklasszis.

„Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Soha sem lehet tudni, de lehet, hogy még akár két évnél is több ideig maradok itt. Talán még háromnál is több lesz. Nem lehet tudni. Előbb lássuk hogyan teljesítek, hogyan érzem magam. Csak azért nem maradok sehol, mert én vagyok Zlatan Ibrahimovic. Ha teljesítek és eredményes vagyok, akkor maradok. Ez a történet arról szól, hogy a Manchester United a segítségemmel ismét visszakerüljön az őt megillető helyre. Győzni jöttem!

Olvasva Ibrahimovic nyilatkozatát és ismerve megingathatatlan önbizalmát na meg az állandó győzni akarását, szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne sikerüljön neki az, amit eltervezett. Persze gyaníthatóan a Manchester City, az Arsenal, a Tottenham, a Chelsea és a bajnoki címvédő Leicester klasszisai is hasonlóan gondolkodnak. Ettől lehet többek között valóban minden idők egyik legizgalmasabb szezonja az idei PL-szezon.

A Manchester United vasárnap a Bournemouth vendégeként kezdi meg a PL új idényét.

Hozzászólások