Foci - Hét játékos, akiknek mindenképpen váltaniuk kellene a télen
Hét játékos, akiknek mindenképpen váltaniuk kellene a télen
Fotó: Europress/AFP

Hét játékos, akiknek mindenképpen váltaniuk kellene a télen

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/01/29 20:50
Az európai klubfutball egyik legérdekesebb és talán leginkább várt időszaka a téli átigazolási szezon. 

Ilyenkor felpezsdül az élet a topbajnokságok háza táján, parkolópályára tett vagy jelenlegi helyzetükkel elégedetlen, esetleg az utolsó kiugrási lehetőségben bízó játékosok igyekeznek csapatot találni maguknak. A szigetországi sajtó összeszedett egy csokorra való futballistát a fentiek alapján.

A lista hét olyan játékos nevét tartalmazza, akiknek mindenképpen csapatot kell találniuk az átigazolási szezon során, mert vagy nincs maradásuk jelenlegi klubjuknál, vagy több lehetőségre vágynak, esetleg csak belefásultak és pályafutásuk újbóli felvirágoztatása végett új állomáshelyet kéne találniuk maguknak.

Christian Benteke

Ő azon játékosok táborát erősíti, akik nem tehetnek szemrehányást a menedzserüknek, hiszen megkapják a lehetőséget. Benteke esetében a gond az, hogy mindezek ellenére a gólok elmaradnak, ami ugye egy csatárnál komoly probléma. A Crystal Palace játékosa összesen négy (!) gólt jegyez a 2017-2018-as bajnokság óta, ami igen halovány teljesítményre utal. Bentekét az idény végéig szerződtették, ám idő közben a klub kölcsönvette Cenk Tosunt, ami ugye arra utal, hogy a vezetőség nem annyira bízik a belgában. Benteke pályafutása jól indult a Palace-ban, első idényében 17 gólig jutott, ám azóta mintha elfelejtett volna gólt rúgni. Klubokat nem említenek vele kapcsolatban, de a váltás célszerű lenne a góllövő cipő megtalálásának érdekében, amely egyben egy újabb meghívót is jelentene a 2020-as Eb-re favoritként érkező belga keretbe.

Emre Can 

A török felmenőkkel rendelkező német válogatott játékos talán már átkozza azt a napot, amikor eldöntötte, hogy elhagyja Liverpoolt és a Juventushoz szerződik. A Sierie A-s kiruccanás rémálomszerűen alakult Can számára, főleg mióta Maurizio Sarri kihagyta a BL-keretből. A Frankfurt-nevelés a szezon során eddig csak nyolc alkalommal lépett pályára a bajnokságban, bár korábban többen a Manchester Uniteddel boronálták össze, ez a transzfer valószínűtlen a játékos korábbi liverpooli szerepvállalása miatt. Can a hírek szerint a Borussia Dortmundnál folytathatja és ez egy működni látszó dolog lehet, amelyből még a válogatott is profitálhat, hiszen így legalább játéklehetőséghez jut a többre hivatott középpályás.

Edinson Cavani 

Az uruguay-i gólzsák se nem elégedetlen és sikertelenséggel sem lehet vádolni. A PSG történetének gólrekordere, akinek viszont a szerződése a nyáron lejár. A mértékadó Transfermarkt adatai szerint Cavani még mindig 25 millió eurót ér, ez az összeg pedig még az újgazdag párizsi klub számára sem kifejezetten aprópénz, ebből pedig az következik, hogy a 32 éves játékost még a téli időszak során el szeretnék passzolni. Cavani is hajlik a váltásra és állítólag a Premier League-ből is van érdeklődő, ám a Chelsea és a Manchester United gyaníthatóan hoppon marad, ugyanis az uruguay-i az Atlético Madridot preferálja.

Nathaniel Clyne 

A még mindig csak 28 éves védő kalandos időszakot tudhat maga mögött, amióta 2015-ben elhagyta a Southamptont. A Liverpool szerződtette, ám az igazán nagy menetelésből, a BL-győzelemből és a jelenlegi bajnoki szárnyalásból kimaradt és valószínűtlen, hogy valaha is szerepet fog kapni Jürgen Klopptól. Állítólag már a papírok készen álltak és ott voltak a Pool és a Crystal Palac vezetői előtt a múlt nyáron, ám Clyne megsérült, így a transzfer elmaradt. A hírek szerint a 14-szeres válogatott játékos még mindig nem örvend százszázalékos egészségnek, viszont a szerződése a nyáron lejár, tehát már nem kell sokat várnia és ingyen távozhat ahová csak akar. Mert az átigazolási szezonban gyaníthatóan senki sem fog pénzt áldozni érte.

Olivier Giroud 

A korábbi Arsenal csatár a Chelsea-ben nem találta meg igazán a helyét. Míg az Ágyúsoknál 180 mérkőzésen 73 gólt jegyzett, addig a Kékeknél 45 mérkőzésen csak 5-ször talált be. A francia csatár minden bizonnyal elköszön a Stamford Bridge-től, de hogy mikor, az függ egyrészt a kérőktől, másrészt a londoniakat sújtó sérüléshullámtól is. Giroud szerződése a nyáron lejár, jelenlegi értéke 9 millió euró a Transfermarkt szerint, ebből kiindulva inkább az valószínű, hogy a klubváltásra a nyáron kerül sor. Ha hinni lehet a pletykáknak, a francia következő állomáshelye az Inter lehet, a Chelsea korábbi menedzsere, Antonio Conte ugyanis szívesen látná jelenlegi klubjánál.

Mario Götze 

Volt idő, amikor a világ Mario Götze lábai előtt hevert. A sikeres dortmundi évek után a Bayern majd’ 50 millió eurót fizetett érte a Borussia Dortmundnak, ám Götze igazából sohasem futotta be azt a karriert Münchenben, amelyet jósoltak neki. Sokan azt mondják, hogy nem bírta Pep Guardiola bizalmát, valamint a katalán mágusra jellemző rotációs rendszert sem, mindenesetre három többnyire sikertelen év után visszatért Dortmundba. Götze igazából soha sem találta meg korábbi formáját, de azért ebbe belejátszott a betegsége is, amely komolyan hátráltatta. A 2014-es vb-döntő győztes gólját szerző apró termetű középpályás az idei szezon során 11 alkalommal kapott szerepet a Borussiában, ám mindössze egyszer játszotta végig a 90 percet. A szerződése neki is a nyáron jár le és a hírek szerint hosszabbítás nem lesz a történetből, sokkal inkább csapatkeresés.

James Rodriguez 

A Bayern München nem tartott igényt a kolumbiaira, Zinedine Zidane pedig bár sokakat tárt karokkal várt vissza, James nem tartozott ezen játékosok közé. A francia mester nem számít Jamesre, a kolumbiai pedig érthetően boldogtalan emiatt. A támadó dolgát megnehezíti, hogy szerződése a jövő nyárig köti a Real Madridhoz és gyaníthatóan senki sem fizeti ki érte azt a 40 millió eurót, amennyire jelenleg taksálják. Korábban hallani lehetett arról, hogy az Arsenal megvásárolná a kolumbiait, ám akkor még Unai Emery volt a londoniak menedzsere és ő szorgalmazta James megszerzését. Emery azóta már nincs a klubnál, így az átigazolással kapcsolatos pletykák is elhalkultak.


Hozzászólások