Foci - Hazard és Lukaku tárt karokkal várná vissza Thierry Henryt
Hazard és Lukaku tárt karokkal várná vissza Thierry Henryt
Fotó: Europress/AFP

Hazard és Lukaku tárt karokkal várná vissza Thierry Henryt

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/27 17:14

Thierry Henry mindössze három és fél hónapig irányíthatta a Monacót, miután az Arsenal egykori legendás támadóját a gyenge eredmények miatt eltávolították a vezetőedzői posztról. Utódja - mintha csak a Genoát vagy a Palermót másolnák - az a Leonardo Jardim lett, akit tavaly októberben rúgtak ki a várakozáson aluli szereplés miatt.

Eden Hazard és Romelu Lukaku azonban monacói kudarca ellenére is tárt karokkal várná vissza Henryt, aki 2016 augusztusa és 2018 októbere között Roberto Martinez másodedzője volt a belga válogatottnál. Belgium harmadik helyen zárta a 2018-as vébét, az elődöntőig vezető úton többek között Brazíliát is legyőzte, így érthető, ha a kulcsemberek örömmel gondolnak vissza Henryra.

"Remek munkát végzett a válogatottnál" - nyilatkozta Hazard az Elevens Sportsnak. "Ebben az évben nem szerepel jól a Monaco, ő is bajban volt. Próbálta helyrehozni a dolgokat. Nem volt sikeres, de teljes mértékben támogatom őt. Úgy gondolom, nagyszerű edző lesz belőle. Örülnék, ha visszatérne. Amennyiben szeretne jönni, mi itt vagyunk."

000_17D8JB.jpgFotó: Europress/AFP

Lukaku chelsea-s honfitársához hasonlóan szívesen látná Henryt a belga válogatott közelében. "Kár, hogy elveszítette a monacói állását, de remélem, visszatér a nemzeti válogatotthoz. Vissza fog térni, mert szükségünk van rá" - mondta a Manchester United középcsatára, aki egyébként nyáron írt egy hosszabb cikket a the Player's Tribune-nak, melyben kitért Henry szerepére is.

"Gyerekként nem volt lehetőségünk, hogy a Match of the Dayben nézzük Thierry Henryt. Most tőle tanulhatok nap mint nap a nemzeti válogatottnál. Ott állok ezzel a legendával, aki arról beszél, hogyan fussak be az üres területekre, épp ahogy ő szokta. Thierry lehet az egyetlen ember a világon, aki még nálam is több focit néz. Egyfolytában vitatkozunk. Leülünk, és a német másodosztályról vitatkozunk" - írta a klasszis. 

Belgium a világbajnokság óta egyetlen mérkőzést veszített el - Svájc lepte meg Hazardékat - az a vereség viszont azt jelentette, hogy a belga válogatott lemaradt a Nemzetek Ligája döntőjéről. Nincs viszont nehéz dolguk az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Oroszország, Skócia, Ciprus, Kazahsztán és San Marino válogatottjával kerültek egy csoportba.

via goal.com

Hozzászólások