Foci - Gulácsiék győzelmi kényszerben
Gulácsiék győzelmi kényszerben
Fotó: Europress/AFP

Gulácsiék győzelmi kényszerben

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2017/10/17 11:41

A héten folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája sorozat csoportköre, a G-csoportban Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig a Portót fogadja. Gulácsiék győzelmi kényszerben lépnek pályára, hiszen az eddig fordulók során csupán egy pontot szereztek. Ralph Hasenhüttl szerint ezúttal már csak a három pont megszerzése lehet a cél csapata számára, a mérkőzésen pedig a szakember szerint az apró részletek dönthetnek majd.

A BL-újonc Lipcse a Monaco elleni pontszerzéssel kezdte szereplését az első számú nemzetközi kupaporondon, majd következő mérkőzésén a török Besiktas otthonában 2-0-ára kikapott. A hétvégi Bundesliga fordulóban az addig veretlen Dortmundot verték Gulácsiék ráadásul vendégként, ha valami, akkor ez a győzelem önbizalmat adhat a csapatnak a Porto elleni összecsapás előtt. A portugálok jelenleg második helyen állnak a csoportban a Besiktas mögött, egy vereséggel (Törökországban kaptak ki), valamint egy Monacóban aratott 3-0-ás győzelemnek köszönhetően.

„A Bajnokok Ligája egy teljesen más sorozat, mint a Bundesliga. Számunkra borzasztóan fontos, hiszen nemzetközileg még nem tettük le a névjegyünket, de kiváló lehetőséget ad a klubnak, hogy itt is bizonyítsunk. Az egyenes kieséses szakasz elérése a célunk, éppen ezért több kisiklás nem megengedett, győznünk kell a Porto ellen. A Monaco ellen nagyon közel álltunk a pontszerzéshez” – beszélt a csapata előtt álló feladatról Ralph Hasenhüttl.

Ami az ellenfelet illeti, a Bundesligában jelenleg a harmadik helyen álló csapat szakvezetője így vélekedett:

„A Porto egy erős és eltökélt ellenfél. Támadásban nagyon erősek, gyorsak és a védekezésben sem ismernek pardont. Nagyon kell koncentrálnunk és tökéletes teljesítményre van szükségünk a remélt három pont megszerzése érdekében. Egy igen taktikus mérkőzést várok, a Porto véleményem szerint optimistán és önbizalommal telve lép majd pályára ellenünk” – folytatta a tréner.

Ami az önbizalmat illeti, Gulácsi Péteréknek sincs miért meghunyászkodniuk, hiszen a Bundesliga éllovasát, a szombatig elképesztő lendülettel menetelő Dortmundot verték idegenben ráadásul imponáló játékkal. A siker egyik letéteményese éppen a magyar válogatott kapusa volt, aki három kulcsfontosságú védéssel igazolta, hogy a svájciak elleni fiaskót maga mögött tudta.

A dortmundi összecsapás másik sikerkovácsa Bruma volt, aki bejátszotta az egész pályát, vezére volt a csapatnak. A nyáron a Galatasaray együttesétől érkezett mindössze 22 esztendős támadó rengeteg veszélyt jelentett a dortmundi védőkre elfutásaival és passzaival, ha hasonló formában játszik a Porto ellen is, akkor szinte garantálva vannak a hazai gólok.

„A Porto borzasztóan kemény és veszélyes ellenfél. A középpályáján nem könnyű átverekedni, támadásban pedig életveszély amit művelnek. Azt tudjuk, hogy nagyon motivált csapat, a Monaco elleni idegenbeli teljesítményük bizonyíték erre. Ugyanakkor mi is motiváltak vagyunk, a csapat jó formában játszik és készen állunk arra, hogy megszerezzük az első BL-győzelmünket” – beszélt Bruma a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésről.

Ami pedig saját helyzetét illeti, arról így nyilatkozott:

„Megtaláltam a helyem a csapatban, Lipcsében is otthon érzem magam. A legfontosabb, hogy jó játékkal, gólokkal segítsem a csapatot. A taktikát elsajátítottam és úgy gondolom, hogy a Bundesligához is hozzá tudtam szokni, viszonylat rövid idő alatt.”

Gulácsi Péter és csapata ma este 20.45-től a Red Bull Arénában fogadja a Porto együttesét méghozzá abban a reményben, hogy megszerzik a klub fennállásának első BL-győzelmét.

Hozzászólások