Foci - Guardiolának Lewandowskira fáj a foga
Guardiolának Lewandowskira fáj a foga
Fotó: Europress/Getty

Guardiolának Lewandowskira fáj a foga

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2017/09/18 12:32

Bár a Mainz ellen a hétvégén kétszer is beköszönt és ezzel talán elterelte kissé a figyelmet a klubvezetőséggel szemben fennálló nézeteltéréséről, a brit lapok szerint Robert Lewandowski ezt az idényt már nem a Bayern keretében fejezi be. Ha hinni lehet a lapoknak – a hírt amúgy a The Sun írta meg elsőként, szóval azért igen csak csínján kell bánni ezzel – akkor a Manchester City vetette ki a hálóját a csatárra.

A The Sun mellett a Mirror is cikkezett Lewandowski esetleges klubváltásáról - egyik sem a leghitelesebb forrás - valamint az ESPNFC.com is  - igaz előbbire hivatkozva - amelyre a lapok szerint akár már januárban is sor kerülhet. Az egybehangzó értesülések szerint a City igen mélyen hajlandó lenne a zsebébe nyúlni a játékos megszerzése érdekében, aki viszont sokkal inkább szeretné, ha a Real Madrid lenne a következő állomás karrierjében. A madridiak ugyanakkor nem nagyon költenek 30 évnél idősebb játékosra - Lewandowski jövőre tölti be a 30-at - így a lengyel akármennyire is kiadta a „királyi gárdával” kapcsolatos ukázt menedzserének, a madridi szerződés jó eséllyel csak álom marad.

Spanyolország helyett így marad Anglia?

A Bayern színeiben 100 bajnoki mérkőzésen eddig 82 gólt jegyző Lewandowski az utóbbi hetekben többször kihúzta a gyufát a müncheni vezetőségnél, többek között azért, mert egy – amúgy nem „láttamozott” – interjú során élesen bírálta a bajnoki címvédő üzletpolitikáját, már ami az átigazolásokat illeti. Lewandowski szerint a Bayernnek többet kellene költenie, hogy versenyben tudjon maradni a legnagyobb és leggazdagabb klubokkal szemben is a nemzetközi porondon. A Bayern azonban nem hajlandó 100 milliókat költeni, nem úgy az angol klubok, például a kifogyhatatlan pénztárcával bíró Manchester City, amelynek történetesen a lengyel korábbi trénere, Pep Guardiola a jelenlegi menedzsere.

A felek tökéletesen ismerik egymást, ha a nemzetközi porondon nem is, ám Németországban sikert sikerre halmoztak együtt. Guardiola a hírek szerint szívesen tudná ismét a csapatában a lengyel gólvágót, aki az ominózus interjúból kiindulva, lehet, hogy hajlik az angliai váltásra. Lewandowski értékét a Transfermarkt.de 80 millió euróra taksálja, ez az összeg pedig nem jelenthet gondot a City számára, jóllehet ennyiért biztos nem tudják megszerezni a csatárt, lévén szerződése 2021-ig köti a müncheni csapathoz.

Az elkövetkezendő hetekben bizonyára hallunk még Lewandowski esetleges klubváltásáról, amely akár bekövetkezik januárban, akár nem, felvet egy fontos témát, mégpedig azt, hogy jelenleg valami nincs rendben a Bayern háza táján. Pár napja Carlo Ancelotti esetleges idő előtti távozásáról cikkeztek a müncheniekkel kapcsolatban, most a legeredményesebb játékos távozásáról írnak a lapok.

Szalai Ádám edzője Ancelotti helyére hajt? | Hosszabbítás

Az utóbbi napokban felröppentek olyan hírek, melyek szerint Carlo Ancelotti, a Bayern München szakvezetője a téli szünetben elhagyhatja a bajorokat. Az egyelőre hírként és tényként nem igazán, pletykaként annál inkább kezelendő történetről először a német Sport1-en a bajorok korábbi klasszisa, Mario Basler beszélt, aki elmondta, biztos forrásból tudja, hogy egy kínai csapat előszerződést kötött Ancelottival.

A nyugalmasabb időszak után ismét kezd illeni az FC Hollywood gúnynév a Bayern Münchenre, ám gyaníthatóan Uli Hoeness-nek azért lesz ehhez egy két szava. Addig is el lehet játszani a gondolattal, hogy milyen hatékony lenne a City támadójátéka Agüeróval és Robert Lewandowskival, valamint azzal, hogy egy esetleges Lewandowski-távozást hogyan és kivel oldanának meg a müncheniek.

Hozzászólások