Foci - Guardiola egy válogatott irányítását is tervezi - testvére mesélt Pep ambícióiról
Guardiola egy válogatott irányítását is tervezi - testvére mesélt Pep ambícióiról
Fotó: Europress/AFP

Guardiola egy válogatott irányítását is tervezi - testvére mesélt Pep ambícióiról

Takács MártonTakács Márton
2020/06/03 19:48
A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola testvére azt állítja, hogy a spanyol edző továbbra is vágyik arra arra, hogy a jövőben egyszer szövetségi kapitányként is dolgozhasson. 

Guardiola soha nem rejtette el véka alá azt az elképzelését, hogy egy nemzeti válogatottat irányítson egy nagy tornán, a múltban Argentína és Brazília kapcsán is szóba került már a neve. A katalán edzőnél azonban, akit korábban szívesen láttak volna a spanyol nemzeti együttes élén, per pillanat nem aktuális a dolog, mert szerződése van a Manchester Cityvel, amely a következő szezon végéig köti őt az angol bajnoki címvédőhöz.

Pere Guardiola, a spanyol másodosztályban szereplő Girona résztulajdonosa és többek között Luis Suárez ügynöke, aki ezen a héten nyitotta meg a Media Base Sports társaság fiókját Brazíliában, azt mondta, hogy fivérét még mindig vonzza a klubon túli munka lehetősége is. 

"Guardiolát az különbözteti meg a többi edzőtől, hogy a legapróbb részletekre is figyel" | Eurosport

Fernandinho hosszú interjút adott a Sky Sportsnak , melyben egyebek mellett arról beszélt, hogyan sikerült néhány hónap alatt beletanulnia egy teljesen új pozícióba. A brazil középpályás azt is elmondta, miért fontos számára, hogy segítse a keret fiatalabb játékosait, és miért nem bánja azt, hogy viszonylag későn döntött a topligába szerződés mellett.

Brazíliában a közelmúltban megnövekedett a külföldi edzőkbe történő befektetés: Jorge Jesus, Jesualdo Ferreira, Jorge Sampaoli, Eduardo Coudet és Rafael Dudamel élklubokat vezetnek. Arra a kérdésre, hogy lehet-e valaha Guardiola a brazil bajnokság egyik egyesületének vezetőedzője, vagy a brazil válogatott szövetségi kapitánya, Pere Guardiola így válaszolt a Globo Esporte-nak:

"Brazília mindent brazil edzők irányításával nyert meg. Ha jó edzői vannak egy országnak, akkor nem feltétlenül szükségesek csak külföldi szakembereket is szerződtetni. Pepnek álma, hogy egy nap egy nemzeti válogatottat is felkészítsen, de meglátjuk, mit hoz az élet akkor, ha tényleg kap egy ajánlatot. Jelenleg ez még nem aktuális."

Távozhat a ManCity legjobb játékosa, ha életbe lép a klubra kiszabott súlyos büntetés | Eurosport

Kevin De Bruyne egy interjúban elismerte, hogy távozhat Manchesterből, amennyiben a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem mérsékli a klubra korábban kiszabott büntetést. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a City a következő két szezonban nem léphet pályára a nemzetközi kupasorozatokban, ami túlságosan nagy kiesés lenne a belga válogatott sztárnak.

A City várhatóan elveszíti Premier League-koronáját a Liverpool miatt a 2019/2020-as szezonban, mivel a Pool 25 pontos előnnyel vezeti a tabellát 10 fordulóval a vége előtt. A koronavírus-pandémia miatt a szezont márciusban felfüggesztették, a City három hónap után az első meccsét az Arsenallal fogja játszani a visszatérés után június 17-én. 

via goal.com

Hozzászólások