Foci - Guardiola: „Szívesen elmagyarázom Jürgennek és Josénak, miért nem kell minket megbüntetni.”
Guardiola: „Szívesen elmagyarázom Jürgennek és Josénak, miért nem kell minket megbüntetni.”
Fotó: Europress/AFP

Guardiola: „Szívesen elmagyarázom Jürgennek és Josénak, miért nem kell minket megbüntetni.”

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/07/15 12:02
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere szerint teljesen világos hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) miért mentette fel csapatát a kétéves Bajnokok Ligája eltiltás alól. Azt sem érti, mi ezzel a konkurens klubok problémája.

A CAS hétfői döntése felülírta az UEFA büntetését, amelyben a Financial Fair Play (FFP) szabályok megsértése miatt a klubot két évre eltilották a Bajnokok Ligája indulástól. A csapat tehát indulhat a jövő évi BL-ben, az eleve 30 millió €-s büntetést pedig 10 millióra csökkentették. Az indok szerint „a felhozott vádak vagy nem állták meg helyüket, vagy elévültek.

Guardiola érthető boldog boldogan nyilatkozott a Sky Sportsnak, és azt mondta, teljesítménye alapján a csapatnak helye van Bajnokok Ligájában.

„Lehet, hogy a pályán kívül más csapatok jobbak, de a játékban az elmúlt három-négy évben mi is elég jók voltunk. Meg fogjuk védeni eredményeinket pályán a következő szezonban Európában.”

Azt is mondta, bocsánatot kell kérnie most azoknak, akik igaztalan vádakkal illeték a klubot.

A bajnoki mérkőzések előtti sajtótájékoztatókon persze megkérdezték a konkurens klubok vezetőit is, akik kicsit másképp vélekednek az ügyről. Jürgen Klopp, az idei szezonban bajnok Liverpool menedzsere szerint a csapat  szempontjából jó, hogy a City-nek a következő idényben is meg kell osztania energiáját, a döntést azonban mégsem tartja azt helyesnek.

„Nem gondolom, hogy ez a futball jó napja lett volna tegnap. Szerintem az FFP egy jó dolog, ami megvédi a csapatokat és a versenyt is.”

José Mourinho, a Tottenham vezetőedzője úgy gondolja, a CAS döntése

„szégyenteljes és katasztrofális”.

Ha a csapat ugyanis ártatlan, nem bűntették volna. Ha pedig bűnös, meg kellett volna hagyni a büntetést.

Nincs eszköz az UEFA kezében az európai elit megbüntetésére | Eurosport

Hiába dobta le az "atombombát" az UEFA, a Manchester City jogászai hatástalanították azt. Mondhatnánk, hogy a hétfői döntés új helyzetet teremthet az európai futballpiacon, ám valójában az angolok ügyében pontosan az történt, ami minden alkalommal, amikor az európai szövetség keménykedni próbált az európai futball egyik befolyásos szereplőjével.

Guardiola ezeknek az uraknak csak annyit üzen:

„A három független bíró üzenete világos. De ha [Klopp és Mourinho] úgy gondolják, tudják a telefonszámomat, nyugodtan felhívhatnak, és elmagyarázom nekik.”

Szerinte ugyanis csapata nem költött többet, mint más nagy klubok. Megnevezte Sir Alex Fergusont és Arsene Wengert is, akik szintén túl nagy összegeket költöttek játékosokra, gyakran éppen olyanokra, akiket a City is meg akart venni. Megemlíti többek között Alexis Sanchez vagy Harry Maguire nevét. Az összegek forrásáról már nem beszél a katalán szakember.


via SkySports

Hozzászólások