Foci - Griezmann előbb választaná a világbajnoki címet, mint az Aranylabdát
Griezmann előbb választaná a világbajnoki címet, mint az Aranylabdát

Griezmann előbb választaná a világbajnoki címet, mint az Aranylabdát

Németh Dániel ·
2018/12/04 18:39

Hétfőn a szokásos ünnepélyes díjátadón hivatalossá vált, hogy 2018-ban Luka Modric nyerte az Aranylabdát. Cristiano Ronaldo ezúttal a második helyen zárt, míg a harmadik legtöbb szavazatot Antoine Griezmann, az Atlético Madrid és a francia válogatott sztárja kapta. Aki kicsit csalódott az eredmény miatt, de a szezonjáról elégedetten nyilatkozott.

Griezmann két okból is a szavazás nagy esélyesének számított: egyrészt eredményesség tekintetében kevesen vették fel vele a versenyt (Európa-liga és világbajnoki győzelem), másrészt csapatai sikereiből gólokkal és gólpasszokkal vette ki a részét. Hogy ott volt a végelszámolásnál, egyáltalán nem meglepő, és talán azzal is lehetett számolni, hogy lesznek nála jobbak a szavazáson.

Az Atlético Madrid klasszisa végül a harmadik helyen zárt, ami azt jelenti, hogy pályafutása során második alkalommal került dobogóra az Aranylabda-szavazások történetében. Korábban 2016-ban sikerült ez neki, amikor az Atlétit BL-döntőhöz, a francia válogatottat pedig Eb-fináléhoz segítette. Mindkét tornán klasszis teljesítményt nyújtott, azonban az Eb-győztes Ronaldótól nem lehetett elvenni a díjat.

000_1BB6MN.jpg Fotó: Europress/AFP

"Elégedett vagyok a 2018-as évemmel" - mondta Griezmann a díjátadót követően. "Megnyertem az Európa-ligát, a szuperkupát és a világbajnokságot. Ezek alapján azt gondolom, hogy nagyszerű idényem volt. Egy picikét csalódott vagyok, amiért az Aranylabdáról lemaradtam, de ez egy remek este volt, hogy együtt ünnepeljünk a győztesekkel, így itt kellett lennem" - magyarázta a francia támadó, aki a jövőbeli esélyeire is kitért.

"Ha úgy dolgozom, ahogyan azt eddig is tettem, miért ne?" - felelte arra a kérdésre, megnyerheti-e az Aranylabdát a következő évek valamelyikében. "Jó úton járok, és már most is van két dobogóm. Az a lényeg, hogy így folytassam." Griezmannt persze arról is megkérdezték, hogy a világbajnoki cím és az Aranylabda közül melyiket választaná. Aligha van olyan labdarúgó, aki másképp gondolkozna, mindenesetre

Griezmann határozottan rávágta, hogy inkább választja a világbajnoki címet, mint az aranylabdát.

A világbajnokságon ezüstéremig jutó Modric egyébként többszörösen történelmet írt, hiszen azon kívül, hogy sikerült megtörnie Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egy évtizede tartó dominanciáját, ő lett hazája első aranylabdás labdarúgója. Griezmann szerint jó kezekbe került a díj. "Megérdemelte, mert nagyszerű éve volt, például megnyerte a Bajnokok Ligáját."

via goal.com 

Hozzászólások