Foci - Giggs szerint túltolták Bale zászlós botrányát
Giggs szerint túltolták Bale zászlós botrányát
Fotó: Europress/AFP

Giggs szerint túltolták Bale zászlós botrányát

Németh DánielNémeth Dániel
2019/12/01 19:29
Gareth Bale hamar össztűz alatt találta magát a Wales-Magyarország mérkőzést követően, miután egy "Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben." feliratú zászlóval ünnepelte a sikert. Mivel a játékos és a klub között egyébként is voltak súrlódások, ez újabb adag olaj volt a tűzre, Ryan Giggs azonban megvédte játékosát. Szerinte a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a gesztusnak.

A klasszis támadót egyébként is régóta támadják a hozzáállása, de elsősorban a Real Madrid iránti érzelmek hiánya miatt. Amikor épp pályán van, általában hasznos elem a csapat rendszerében, vezérré azonban Cristiano Ronaldo távozását követően sem vált, a kiteljesedésben pedig a sérülései is megakadályozták. Kis túlzással gyakrabban tűnik fel a golfpályákon, mint a Santiago Bernabeuban, gyakran gúnyt is űztek belőle emiatt a sajtóban. Erre utalt a fentebb már idézett szlogen, amit a walesi szurkolók is skandáltak a válogatott meccsek közben.

Nagyon ízléstelen poénként kezeli Gareth Bale magyarok elleni ünneplését a Real Madrid | Hosszabbítás

Az ég kék, a fű zöld, Gareth Bale és a Real Madrid között feszült a viszony. Nyílt titok, hogy a walesi klasszis mind a mai napig kívülállónak számít a klubnál, az utóbbi időben rengeteg kritika érte a hozzáállását és elkötelezettségét. Egy viccesnek szánt üzenet után ismét fellángoltak a viták, ám úgy tűnik, a klub nem akar nagy ügyet kreálni belőle.

Spanyolországban kevésbé néztek jó szemmel Bale ünneplésére, (bár a Realnál úgy döntöttek, inkább nem foglalkoznak az üggyel), pár nappal később ki is fütyülték a szurkolók a csereként beálló walesit. Mostanság kevesen álltak ki nyilvánosan a játékos mellett, de természetesen Ryan Giggs, a walesi válogatott szövetségi kapitánya a kivételt képezi. Az egykori Manchester United-játékos szerint sokkal nagyobb botrányt kreáltak az egész ünneplésből, mint amekkorát megért volna az ügy.

"Nem tudom, hogy Gareth-nek milyen szerepe volt benne pontosan, azon túl nyilvánvalóan, hogy ott állt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy bőven túlzásba vitték. Különleges estéje volt. Keményen dolgozott, pedig hosszú kihagyás után két meccset kellett játszania három napon belül. Ez az erőnlétét és a profizmusát dicséri" - jelentette ki Giggs.

Később hozzátette, nem ideális Bale helyzete a Real Madridnál, de a válogatott szempontjából az a lényeges, hogy megfelelő állapotban érkezzen a meccsekre. "Azt szeretném, hogy minden játékosom játékban legyen. Ez ilyen egyszerű. Amikor megjelennek a válogatott edzésein, nem az erőnléttel szeretnénk foglalkozni. Az sem jó, amikor 60-70 perc után kényszerből kell cserélnünk. Az utóbbi időben párszor úgy került hozzánk, hogy a klubjában alig játszott, mégis jól teljesített. Képes erre, de nem ideális a helyzet."

via Goal.com

Hozzászólások