Foci - Futóverseny
Futóverseny
Fotó: Europress/AFP

Futóverseny

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/20 19:18

Ha van egy kategória amiben a Roma-Milan kettős kiemelkedik a mezőnyből, akkor az a sebesség.

Pontosabban a kulcsemberek gyorsasága és futómennyisége.

Ilyen szempontból, a ma esti összecsapás egy mini futóverseny is lesz. Ahogy a Gazzetta fogalmaz: "Elővesszük a régi tételt, és leegyszerűsödik a helyzet. Aki többet is gyorsabban fut a labdával, az hamarabb kerül közel a kapuhoz, és több helyzetet tud kialakítani."

A Romában rögtön itt van a jobb oldalt teljes egészében bejátszani képes Maicon, aki az eddigi bajnoki meccsein, a párharcai 73%-át megnyerte. Gervinho, aki az egész mezőny talán leggyorsabb játékosa (1.6 kialakított helyzet meccsenként, 3.4 sikeres csel) valamint a már 6 gólnál járó Ljajic.

Kulcsembere lehetnek. Presenze: meccs szám, minuti giocati: játszott perc, occasioni: helyzetek, passaggi: passzok, falli subiti: elszenvedett szabálytalanságok. (Grafika: Gazzetta)

A Milan két kulcsembere - a pályafutása legeredményesebb idényét futó Ménez mellett - Honda és a Napoli ellen is gólt szerző Bonaventura lehet.

Jeremy Méneznél érdemes megállni egy pillanatra, hisz a Gazzetta szombati számának köszönhetően, tökéletesen megismerhettük a francia játékost. Kiderült például, hogy 11 évesen pár hónap erejéig megpróbálkozott a rugby-vel ("nem vagyok mazohista"), hogy imádja a kézilabdát, fiatal korában egy utcai banda tagjaként sokszor került veszélyes helyzetekbe, és a labdarúgás nélkül simán elképzelhető, hogy már ült volna börtönben. Így egyetlen "egészségtelen" hobbija van, ezek pedig a tetoválások.

A Milan kulcsemberei lehetnek. Presenze: meccs szám, minuti giocati: játszott perc, occasioni: helyzetek, passaggi: passzok, falli subiti: elszenvedett szabálytalanságok. (Grafika: Gazzetta)

A hazai pályán veretlen, és 20-4-es gólkülönbséggel álló Roma edzője Rudi Garcia leülhet a kispadra, ami azt jelenti, hogy végre lezárult a Genoa elleni mérkőzés lefújása után történt események vizsgálata (vagyis, a francia edző még sem akart megütni egyetlen biztonsági embert sem...). A kolléga Pippo Inzaghi, marad a 4-3-3-as hadrendnél, de hogy ez a Napoli ellen is alkalmazott karácsonyfa felállás lesz-e, az majd a pályán derül ki.

11 - Ekkora a pontkülönbség a Roma és a Milan között, a két csapat ma esti (20.45, Stadio Olimpico) bajnoki meccse előtt.

Francesco Totti (valószínűleg a jó barátja, Méxes fogja fogni) ott lesz a kezdőben, és ma este pályafutása 16. gólját lőheti a Milan ellen. A két csapat párharca előtt Adriano Galliani el is árulta, még ifiként figyelték Tottit, de az évek múlásával számukra is világos lett, ezt a játékost lehetetlen elvinni a fővárosból.

 

Rudi Garcia vs Filippo Inzaghi. Edzőként a Serie A-ban, győzelmi százalék, és átlag pontszám

 

 

Hozzászólások