Foci - Az Ajaxszal játékosként BL-t nyerő hátvéd lehet az új holland szövetségi kapitány
Az Ajaxszal játékosként BL-t nyerő hátvéd lehet az új holland szövetségi kapitány
Fotó: Europress/AFP

Az Ajaxszal játékosként BL-t nyerő hátvéd lehet az új holland szövetségi kapitány

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/17 12:54
Sajtóértesülések szerint Frank de Boer a legesélyesebb jelölt a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, melyet Ronald Koeman az FC Barcelona kedvéért hagyott ott még augusztusban.

A holland média arról számolt be, hogy az 50 éves szakemberrel hamarosan tárgyalást kezdeményez a futballszövetség (KNVB).

De Boer legutóbb az egyesült államokbeli Atlanta Unitedet irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott. A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajaxszal zsinórban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között. A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

"Azt hiszem, Hollandiában a miniszterelnöki tisztség mellett a szövetségi kapitányi poszt talán a legfontosabb" - jelentette ki korábban De Boer.

Megvan a Barcához távozó Koeman utódja a holland válogatottnál | Eurosport

Ideiglenesen az eddigi másodedző Dwight Lodeweges veszi át a szövetségi kapitányi feladatokat a holland labdarúgó-válogatottnál, miután Ronald Koeman az FC Barcelona vezetőedzője lett. A holland sportági szövetség szerdán közölte, hogy amíg nem találják meg Koeman utódját, addig a 62 éves szakember irányítja a nemzeti együttest.

A KNVB-nek az a célja, hogy a következő, októberben sorra kerülő válogatott meccsekig megtalálja a következő kapitányt. A felkérést Frank Rijkaard nem vállalta, a szövetség pedig kikérte a játékosok véleményét is, akik közölték, nem szeretnék, ha ismét Louis van Gaal lenne a kapitány, helyette Henk ten Cate - aki az MTK-val kupagyőztes volt - kinevezését javasolják.

A hollandok októberben Mexikó, Bosznia-Hercegovina és Olaszország ellen lépnek pályára.

MTI

Hozzászólások