Foci - Foci Eb selejtezők: Ronaldóék kijutottak, az angolok és a csehek tét nélkül játszottak 
Foci Eb selejtezők: Ronaldóék kijutottak, az angolok és a csehek tét nélkül játszottak 
Fotó: Europress/AFP

Foci Eb selejtezők: Ronaldóék kijutottak, az angolok és a csehek tét nélkül játszottak 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/17 23:03

Az Európa-bajnoki címvédő portugál labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyert Luxemburg vendégeként a selejtezősorozat utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel kijutott a jövő évi kontinenstornára.

A B csoportot Ukrajna nyerte meg, amely a számára tét nélküli összecsapáson 2-2-es döntetlent ért el Belgrádban, a szerbek vendégeként úgy, hogy az egyenlítő gólt a 93. percben szerezte.

A portugálok sztárja, Cristiano Ronaldo az együttes második gólját lőtte Luxemburgban, így már 99 találatnál jár a nemzeti csapatban, a válogatott gólok örökranglistáján pedig csak az iráni Ali Daei előzi meg 109 találattal.

A 2020-as Eb-t 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendezik.

B csoport:

Szerbia-Ukrajna 2-2 (1-1)

gól: Tadic (9. - tizenegyesből), Mitrovic (56.), illetve Jaremcsuk (33.), Beszjegyin (93.)

Luxemburg-Portugália 0-2 (0-1)

gól: B. Fernandes (39.), C. Ronaldo (86.)

A csoport végeredménye: 1. Ukrajna 20 pont, 2. Portugália 17, 3. Szerbia 14, 4. Luxemburg 4, 5. Litvánia 1


Az angol labdarúgó-válogatott gólerős hajrájával 4-0-ra nyert Koszovó vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi játéknapján.

Pristinában az első félidő közepén a vendég angolok jutottak vezetéshez, de a szünet után a koszovói gárda mezőnyfölényre tett szert. Ám hiába dolgozott sokat az egyenlítésért a házigazda, a kapura minimális veszélyt jelentett, ellentétben a kontrái végén több gólveszélyes helyzetet kidolgozó angolokkal, akiknél Harry Kane kapufáját követően a 79. percben a kapuba is betalált. Az angolok csapatkapitánya 12. találatát szerezte a selejtezősorozatban, amellyel immár egyedül áll a góllövőlista első helyén. A vendégek sikere a hajrában újabb két góljuknak köszönhetően vált fölényessé.

A továbbjutás szempontjából az angolokhoz hasonlóan Eb-résztvevő csehek számára szintén nem volt tétje a vasárnapi találkozónak, amelyen végül Szófiában egygólos különbséggel kaptak ki a házigazda bolgároktól. Utóbbiak három döntetlen és négy vereség mellett első győzelmüket aratták az Eb-selejtezőben.

A csoport:

Koszovó-Anglia 0-4 (0-1)

gól: Winks (32.), Kane (79.), Rashford (83.), Mount (91.)

Bulgária-Csehország 1-0 (0-0)

gól: Bozsikov (56.)

A csoport végeredménye: 1. Anglia 21 pont, 2. Csehország 15, 3. Koszovó 11, 4. Bulgária 6, 5. Montenegró 3


A francia labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Albániában az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi játéknapján, így a H csoport első helyén végzett.

A továbbjutás szempontjából nem volt tétje a csoport zárófordulójának, a franciák és a törökök csupán a csoportelsőségért csatáztak, ráadásul nem is egymással.

Tiranában a franciák a 9. percben Tolisso fejes góljával szereztek vezetést, majd a gólpasszos Griezmann talált be a 30. percben, beállítva ezzel a végeredményt.

Már a szünetre kialakult a végeredmény az Andorra-Törökország mérkőzésen is: a vendégek Enes Ünal két góljával győztek Andorra la Vellában. A török játékos négy perc alatt duplázott, második találatát büntetőből szerezte.

Chisinauban Izland nyert vendégként 2-1-re, a házigazda moldovai válogatott 0-1 után az 56. percben még egyenlített, de az izlandiak másodszor is megszerezték a vezetést, ami már hazai válasz nélkül maradt.

H csoport:

Albánia-Franciaország 0-2 (0-2)

gól: Tolisso (9.), Griezmann (30.)


Andorra-Törökország 0-2 (0-2)

gól: Ünal (17., 21. - a másodikat 11-esből)


Moldova-Izland 1-2 (0-1)

gól: Milinceanu (56.), illetve Bjarnason (17.), G. Sigurdsson (65.)

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 25 pont, 2. Törökország 23, 3. Izland 19, 4. Albánia 13, 5. Andorra 4, 6. Moldova 3

MTI

Hozzászólások