Foci - Félelem és öröm
Félelem és öröm
Fotó: Europress/AFP

Félelem és öröm

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/05 15:55

Hatvanegyedik perc, Olympiacos vezetés. A Juve gyakorlatilag a kiesés szélén.

Negyvenhat másodperc múlva olasz öröm, és 3-2-es hazai előny.

Végül Juventus győzelem, de Vidal kihagyott büntetője még sokat számíthat. A két csapat egymás elleni eredményei miatt ugyanis a görögök vannak kedvezőbb helyzetben. Vagyis a Juve innentől kezdve jól teszi ha nem hibázik, és több pontot gyűjt az Olympiacosnál.

Negyvenhat másodperc: egy szerencsés öngól, illetve egy Pogba lövés. Ez változtatta meg a meccset. A francia játékos különösen jókor szerezte meg első gólját a BL-ben, hisz a tegnapi volt a 100. mérkőzése a Juventusban.

Pogba: 100 meccs a Juventusban.

Pirlo? Egy újabb szabadrúgásgól (ITT a video), összesen a negyvenötödik. Hétvégén az Empoli ellen szintén pontrúgásból talált be, a Serie A-ban már huszonhatnál jár. Azaz, csak kettővel van lemaradva Sinisa Mihajlovic mögött.

Száznégy labdaérintéssel és 91/83 sikeressel passzal zárt, a Gazzettánál természetesen Pirlo lett a meccs embere. Benne volt a 2-2-t jelentő gólban, ahol azért - mint a meccs fontos pillanataiban -  szerencséje volt a Juventusnak. Llorente fejesére és Pogba góljára gondolunk. Utóbbi eset kapcsán még a francia játékos is bevallotta, passzolni szeretett volna, de visszakerült elé a labda. Ezért lőtt.

Massimilano Allegri egyetért abban, hogy ezt a sikert főleg a harcosságuknak köszönhetik. A Juve edzője egy újdonságnak számító, rombusz-szerű taktikai felállást alkalmazott tegnap, így nem kellett Pirlo és Vidal között választania. A Conte által is alkalmazott 3-5-2-ből, egy 4-3-1-2-es felállás lett. Az újítás jól sült el, igaz a Gazzetta azért megjegyezte: "a keddi ellenfél nem a Bayern München volt..." 

"Meg is nyerhetjük a csoportot" - mondta Allegri. Ehhez a következő két meccset hozni kell, és máris nem számít Vidal utolsó pillanatban kihagyott büntetője.

 

A Juventus-Olympiacos számokban:

5 - Pirlo nyolc BL gólja közül, öt szabadrúgásból esett.

46 - Roberto öngólja, és Pogba találata között, mindössze 46 másodperc telt el.

100 - Tegnap este 100. Bajnokok Ligája meccsét játszotta Andrea Pirlo. Paolo Maldini után ő a második olasz, aki ilyen messzire jutott.

Hozzászólások