Foci - Ezek meg milyen színek?
Ezek meg milyen színek?
Fotó: Europress/AFP

Ezek meg milyen színek?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/26 12:12

A jelenséggel - a Fradi szégyenteljes narancssárga meze kapcsán - már mi is találkozhattunk Magyarországon.

Használjuk a klubszínektől teljesen elütő harmadik számú szereléseket. Ez a trend hódít egyre inkább a Serie A-ban is.

Az elmúlt időszakban jópár klub (Juventus, Parma, Roma, Torino, Lazio, Cesena) lépett pályára olyan mezben, amely egyáltalán nem hasonlít az egyesület tradicionális (jól megszokott) színeihez.

Így fordulhatott elő, hogy Juventus-Parma találkozón a vendégek zöld (!), a hazaiak meg kék-sárga szerelésben léptek pályára.

Fotók: passionemaglie.it

Mondjuk, a felsorolásban szereplő Cesenának gyorsan adjunk "felmentést", hiszen ők nemes cél érdekében változtattak a megszokott fekete-fehéren. A legendás Giro és Tour győztes kerékpáros, a cesenaticói születésű Marco Pantani emlékének adóztak a rózsaszín szereléssel.

Fotók: passionemaglie.it

Az viszont már egy fokkal nehezebben "magyarázható", hogy az Empoli vendégeként pályára lép Laziónak miért kellett 3. számú mezként a bordót használnia, illetve a Roma-Torino bajnokin a hazaiak miért játszottak szinte tiszta feketében, amikor a bordó-sárga színkombinációval is nyugodtan lehetett volna operálni. A két csapat márciusi meccsén a Toro lepte meg a szurkolókat, amikor az egészen értelmezhetetlen világoskék mezben játszott a Stadio Olimpicóban.

A korábban már szóba hozott Laziót (illetve az olasz Macron sportszergyártó céget) ugyanakkor hatalmas dicséret illeti azért a mezért (Fotók: ITT), melyet a tavaszi szezonra terveztek. Január 25-én a Milan ellen már az új, retró szerelésben láthatjuk a bajnokságban 3. helyen álló római csapatot.

 

Hozzászólások