Foci - Ez hosszú lesz
Ez hosszú lesz
Fotó: Europress/AFP

Ez hosszú lesz

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/30 12:56

Ma délután torinói városi derbi, holnap este Samp-Napoli, a kettő között egy Roma-Inter.

Nem rossz, és nem is rövid olasz bajnoki forduló.

Sokan nagyon bukhatnak vagy épp léphetnek előre. De hétfő estig nem derül ki, melyik csapat lesz a legnagyobb vesztese a tizenharmadik körnek.

Röviden, a két legfontosabb meccsről...

Juventus-Torino (vasárnap, 18.00)

A derbi, ahol a Torino 1995 óta nem nyert, és 2002 óta gólt sem szerzett. A liga legjobb támadósorával és védelmével rendelkező Juventus hét közben legyőzte a Malmőt (és majdnem biztosan továbbjutott a BL-ben), miközben a városi rivális 22 kapuralövéssel, de gól nélküli döntetlennel zárta a Club Brugge elleni EL meccset. A Serie A-ban a Toro lőtte eddig a legkevesebb gólt (7), miközben a Juve 12 kör alatt mindössze négyet kapott (ez 0.33-as átlag, ami a Bayern München után a második legjobb mutató az európai topligákban). Carlos Tévez bombaformában van, 16 tétmeccsén 12 gólt szerzett. A másik oldalon az előző 4 idényt a Juvéban töltő Quagliarella lehet a kulcsember.

A Juve-Roma-Napoli-Sampdoria négyes elmúlt fordulókban mutatott teljesítménye. (Grafika: Gazzetta)

Roma-Inter (vasárnap, 20.45)

A legenda szerint az 1996-97-es szezonban Francesco Totti egy hajszálra volt attól, hogy a Sampdoriához kerüljön és Roberto Mancini utódja legyen. A fővárosiak akkori edzője, Carlos Bianchi már készen állt arra, hogy fiatal játékosát Genovába küldje, Mancini azonban a Laziohoz igazolt. Totti meg maradt Romában. Egész karrierjük során ellenfélként találkoztak, így lesz ez ma este is. Francesco Totti (hét közben gólt lőtt a BL-ben) 46 alkalommal játszott pályafutása során az Inter ellen, 12 gólt szerzett és háromszor kiállították (a legemlékezetesebb piros lapját talán Balotelli szétrúgásáért kapta a 2010-es kupameccsen).

VIDEÓ - Francesco Totti az Inter ellen: A találkozó Balotellivel és az emlékezetes emelés a San Siroban

Az 50. születésnapját csütörtökön ünneplő Roberto Mancininek is komoly múltja van az AS Roma ellen: ötven meccs, a fele edzőként. Nem könnyű találkozókkal kezd az Internél, hisz a milánói derbi után most az Olimpicoban kellene nyerni. Ott, ahol ebben a bajnokságban még egyetlen csapat sem lőtt gólt. És nem is tudott pontot szerezni.

 

Serie A 13. forduló: A várható kezdőcsapatok

Hozzászólások