Foci - Európa még messze van
Európa még messze van
Fotó: Europress/AFP

Európa még messze van

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/10/23 17:56

"Még ha fájdalmas is volt a vereség, fel kell emelni a fejünket. Másodikok vagyunk, minden esélyünk megvan a továbbjutásra. Köszönet a szurkolóinknak, akik rengeteget segítettek".

Ezt írta saját Twitter oldalán Rudi Garcia. Azt követően, hogy csapat 7-1-re kikapott a Bayern Münchentől. Egy olyan Bayern Münchetől, melyet még Ferenc pápa is a fantasztikus jelzővel illetett.

Egy olyan Bayern Münchentől, melynek teljesen más lehetőségei vannak, mint az AS Romának. Ez nem kifogás, tény. A német csapat például 153 millió euróval költ többet fizetésekre olasz ellenfelénél.

A Bayern München látogatása Ferenc pápánál: KÉPEK

A Serie A legjobban fizetett labdarúgója Daniele De Rossi, 5,5 millióval keres kevesebbet évente, mint a Bayern legjobbjai.

Ettől még nem kellett volna 6 góllal kikapni hazai pályán, mint ahogy a Roma valószínűleg többet nem is fog több ilyen simán kikapni.

Roma vs Bayern, Bevételek, és fizetések.

Az olasz bajnokságban jól áll a csapat (7 kör után csak 1 pont a hátrány a Juve mögött), és az idei cél egyértelműen a scudetto. Az viszont feltűnő, hogy Rudi Garciának mennyire nem megy a nagyok ellen.

A Juventus elleni bajnokikon háromból semmi a mérlege (2-3, 0-1, 0-3), a Lille edzőjeként pedig még a bajnoki cím évében sem tudta legyőzni a sztárcsapatokat. A 2011-es Francia Kupa megnyeréséhez "csak" a PSG-t kellett elintézni a döntőben, a fináléig vezető út viszonylag sima - és nagycsapat mentes - volt.

A Románál nincs pánikhangulat, James Pallotta elnök például feltűnően nyugodtan nyilatkozott a súlyos vereség után. "Az út helyes, a nagy pofonok meg benne vannak a pakliban. Ezt én a Boston Celticnél már megtapasztaltam. Csak a szurkolóinkat sajnálom. Láttam róluk egy videót, az 1-7 ellenére is elképesztően voltak. Majdnem elsírtam magam..." 

 

Eddig kettőből semmi

Nyolc kapott és csak 1 lőtt gólt. Két BL meccs után, ez az olasz klubok mérlege. A Juventus szerda este 1-0-ra kikapott az Olymipakos otthonában, így a második idegenbeli csoportmeccsét is elveszítette. Ma este jönnek az EL csapatok, a Napoli a Young Boys, a Fiorentina a PAOK vendége lesz. A Torino a finn HJK-t, az Inter pedig a Saint-Étiennet fogadja.

 

Hozzászólások