Foci - Emiliano Sala holttestét találták meg a lezuhant kisrepülőgépen
Emiliano Sala holttestét találták meg a lezuhant kisrepülőgépen
Fotó: Europress/AFP

Emiliano Sala holttestét találták meg a lezuhant kisrepülőgépen

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/08 08:50

Emiliano Sala holttestét hozták felszínre abból a kisrepülőgépből, amely két és fél hete zuhant le a La Manche-csatornánál.

A dorseti halottkém vizsgálata alapján vált hivatalossá, hogy a Cardiff City labdarúgóját találták meg a tengerfenéken felfedezett gépben. A rendőrség közlése szerint a vizsgálat tovább folytatódik a halál pontos okának megállapítására.

A lezuhant repülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá. A gépen a 28 éves Emiliano Salán kívül az 59 éves pilóta, David Ibbotson tartózkodott.

A holttest azonosítása után a háromezer lelkes argentínai Progressóban, ahol Sala 3 és 15 éves kora között élt, gyakorlatilag mindenki a tragédiával foglalkozott.

"Amióta értesültünk erről, az emberek csak erről beszélnek, a falut nagyon megérintette. Nagyon szerette, imádta őt mindenki" - mondta a francia hírügynökségnek Oscar Heymo, az egyik helyi étterem vezetője, Sala apjának barátja. "Szörnyű, ami történt, el se tudják képzelni, mit érzünk" - tette hozzá.

"Micsoda szomorúság, ez a lehető legrosszabb hír" - reagált a bejelentésre a korábbi válogatott Gabriel Batistuta, aki Salához hasonlóan Santa Fe tartományból származik.

"Nagyon fájdalmas az a hír. Részvétem Sala családtagjainak, barátainak és társainak ebben az oly nehéz pillanatban. Veletek vagyunk" - írta Twitter oldalán a köztársasági elnök Mauricio Macri, a Boca Juniors korábbi elnöke.

"Mindannyian le vagyunk sújtva, neki ajánljuk a továbbjutást" - jelentette ki a Fox Sportnak Fernando Batista az U20-as világbajnokságra kijutott argentin válogatott szövetségi kapitánya.

Az argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Közben az FC Nantes - amelynél a balesetet követő napokban több megemlékezés is volt - egy a klubhoz közel álló forrás szerint már felkért két ügyvédet annak vizsgálatára, milyen módon lehetne rábírni a Cardiff Cityt, hogy az átigazolási díjat kifizesse. Az utalás egyelőre nem történt meg, noha a szerződtetést hivatalosan regisztrálták.

(MTI)

Hozzászólások