Foci - Elutasítják a zárt kapus döntőt Spanyolországban
Elutasítják a zárt kapus döntőt Spanyolországban
Fotó: Europress/AFP

Elutasítják a zárt kapus döntőt Spanyolországban

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/02 21:10
Az Athletic Bilbao szurkolói elutasítják, hogy kedvenc csapatuk a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött lépjen pályára a Real Sociedad ellen a labdarúgó spanyol Király Kupa döntőjében, még akkor is, ha emiatt együttesük lemarad az európai kupaindulásról.

Az európai szövetség (UEFA) jelezte a két baszk együttesnek: amennyiben a fináléra nem kerül sor augusztus 3-a előtt, úgy a győztest illető Európa-liga indulási jog a bajnokság hetedik helyezettjére száll. A bilbaói drukkerek viszont akár abban is benne lennének, hogy csak jövőre játsszák le a döntőt, amennyiben így a találkozóra nézők előtt kerülhet sor. A szurkolói klub szombaton a közösségi médiában sürgette az egyesületet: feleljen "egyértelműen és erőteljesen" az UEFA "arrogáns" üzenetére.

A fanatikusok "egyértelmű választásnak" nevezték azt az esetleges döntést, amelyben a két opció az Európa-liga szereplés, illetve a szurkolók előtt megvívott kupadöntő.

A világjárvány miatt a 27. fordulót követően felfüggesztett La Ligában a Real Sociedad a negyedik, Bajnokok Ligája-szereplést jelentő helyen áll, pontazonossággal az ötödik Getaféval, amely - jelen állás szerint - a második számú kontinentális kupasorozatban indulhatna. A Bilbao tizedik a pontvadászatban, lemaradása nyolc pont a hatodik Atlético Madrid mögött, a fővárosiak az Európa-liga selejtezőjében lennének érdekeltek, amennyiben így érne véget az élvonal.

A Király Kupa döntőjére eredetileg április 18-án került volna sor Sevillában, az új időpontot még nem jelölte ki a spanyol szövetség.

MTI

Hozzászólások