Foci - Elmarad a jövő heti összes BL-mérkőzés és EL-meccs az UEFA bejelentése szerint
Elmarad a jövő heti összes BL-mérkőzés és EL-meccs az UEFA bejelentése szerint
Fotó: Europress/AFP

Elmarad a jövő heti összes BL-mérkőzés és EL-meccs az UEFA bejelentése szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/03/13 11:48
Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA bejelentette, hogy az összes, az égisze alá tartozó versenysorozat, így a Bajnokok Ligája és az Európa-liga március 17-én és március 18-ra kiírt mérkőzéseit elhalasztják a koronavírus-járvány miatt. 

Az UEFA azt is közölte pénteken délelőtt, hogy még a BL- és EL-sorsolás is elmarad március 20-án. Csütörtökön még csak az volt biztos, hogy mivel a Real Madrid és a Juventus játékosai karanténba kerültek, a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a labdarúgó Bajnokok Ligája mindkét jövő keddi mérkőzését.

Karanténban a Real és a Juve, lefújták a BL-nyolcaddöntők visszavágóit | Hosszabbítás

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják a labdarúgó Bajnokok Ligája mindkét jövő keddi mérkőzését. Az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) a Manchester City-Real Madrid és a Juventus-Olympique Lyon nyolcaddöntős párharcok visszavágóival kapcsolatos döntése várható volt, miután a Real és a Juventus játékosai karanténba kerültek.


A pénteki fejlemények szerint a Manchester City-Real Madrid és a Juventus-Lyon BL-nyolcaddöntőkön kívül elmarad a Barcelona-Napoli és a Bayern München-Chelsea párharc visszavágója is. A döntés vonatkozik az Európa-liga március 19-ére kiírt nyolcaddöntőjének összes visszavágójára is, ennek megfelelően a Manchester United-LASK Linz, a Basel-Eintracht Frankfurt, az FC Köbenhavn-Istanbul Basaksehir, a Sahtar Doneck-Wolfsburg, a Bayer Leverkusen-Rangers és a Wolverhampton-Olympiakosz meccseket nem rendezik meg. A Sevilla-AS Roma  és az Internazionale-Getafe párharcok első felvonását meg sem tartották korábban.

A halasztás vonatkozik a szintén a jövő héten rendezendő ifjúsági BL mérkőzéseire is. A halasztás nyomán a negyeddöntők sorsolását sem tartják meg jövő pénteken. Az UEFA a tagországokkal jövő kedden tanácskozik arról, miként folytatódjanak az európai bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok.


Hozzászólások