Foci - Ekkora hülyeséget ritkán mondanak angol focistúdióban
Ekkora hülyeséget ritkán mondanak angol focistúdióban
Fotó: Europress/AFP

Ekkora hülyeséget ritkán mondanak angol focistúdióban

Mártha BenceMártha Bence
2019/08/30 12:07

A futball őshazájában, ahol a tv-közvetítési díjak a világ legerősebb bajnokságát hozták létre, sem minden focis műsor éri el azt a színvonalat, amit a pályán képvisel a Premier League. A BL-sorsolás közvetítése jó példa volt rá.

Az egyszeres angol válogatott Stephen Warnock tavaly vonult vissza, de már pályafutása utolsó időszakában is rendszeresen szerepelt tévéműsorokban szakértőként. Azok, akik a magyar stúdiószakértők közhelycséplésén berzenkednek, egy kicsit megnyugodhatnak, hiszen Angliában sem mindig jobb a helyzet.

A BL-sorsolás közvetítése mindenestül egy tragédia volt, látszott, hogy a szereplőknek halvány fogalmuk sincs a legtöbb kisebb csapatról, sőt a nagyobbakról sem sok. "Ismerjük az olaszokat, rúgnak egy gólt, és beállnak védeni az előnyt" - kérődzte fel a kvázi másfél évtizede érvényét vesztő mantrát az egyikük, aztán érkezett Warnock, és bevitte a döntő csapást.

A műsorvezető a B-csoportot elemezve jelentette ki, hogy Belgrádban egy dolog biztos: nagyon lelkesek lesznek a Crvena Zvezda-szurkolók, majd Warnockhoz fordult, aki Kelet-Európa egyik legsikeresebb csapatáról azt mondta, 

"Igen, elég ellenséges a hangulat. A játékosaik egyébként félamatőrök, úgyhogy nagy dolog, hogy tavaly legyőzték a későbbi BL-győztes [a Liverpool kikapott Belgrádban a csoportkörben], mert vannak köztük vízvezetékszerelők, meg ilyenek is."

A Crvena Zvezda jelenleg az első százban található az UEFA klubranglistáján, természetesen egyáltalán nem félamatőr csapat, hanem egy harmincszoros bajnok, egykori BEK-, és Interkontinentális Kupa-győztes, UEFA-Kupa-döntős csapat. Warnocknak, aki öt szezont húzott le a Liverpoolnál, legalább azt illett volna tudnia, hogy a XX. században mindössze egyetlen csapat tudta az Anfielden legyőzni a Liverpoolt, méghozzá a Zvezda.

A Twitter nyilván azonnal felkapta Warnock sztoriját, aki kénytelen volt bocsánatot kérni mondván, a tavalyi meccs után elhitt egy kamuhírt arról, hogy a Liverpoolt egy félamatőr csapat verte meg a BL-ben, és erről posztolt is egy képet. 

Hozzászólások