Foci - Edzője óvatosságra inti a Liverpoollal ismét hírbe hozott Timo Wernert
Edzője óvatosságra inti a Liverpoollal ismét hírbe hozott Timo Wernert
Fotó: Europress/AFP

Edzője óvatosságra inti a Liverpoollal ismét hírbe hozott Timo Wernert

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/24 11:40
Amióta az RB Leipzig a 2016/2017-es szezont a Bundesliga első osztályában kezdte meg, új színt vitt a német labdarúgás Bayern München által uralt világába, és a Borussia Dortmund melletti egyetlen potenciális Bayern-kihívóként lép pályára hétről hétre. Az eredményesség hatására természetesen egyre-másra kerülnek a klub játékosai egy-egy európai topklub látókörébe, emellett pedig a lipcsei csapat is egyre vonzóbb célpont lehet a szintlépésre vágyó játékosoknak.

A Leipzig ebben az idényben, rövid Bundesliga-története során először, bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, amelynek első felvonásán idegenben legyőzte az elmúlt szezon döntősét, a Tottenham Hotspurt. A mérkőzés egyetlen gólját az a Timo Werner szerezte tizenegyesből, akit a csapat keretéből a legtöbbször boronáltak már össze jónéhány klubbal. A német válogatott csatárnak a pillanatnyi állás szerint két lehetséges opciója van: vagy a Bayern Münchenbe szerződik, tehát országon belül a jelen állás szerinti egyetlen erősebb klubba távozik, vagy külföldre, másik topligába igazol. Utóbbi forgatókönyv tűnik inkább megvalósíthatónak, a szóba jöhető klubok közül pedig kiemelkedik a Premier League-t utcahosszal vezető, Bajnokok Ligája címvédő Liverpool. A vörösök állítólag érdeklődtek a csatár iránt az elmúlt két átigazolási időszakban is, ezek azonban egyelőre csak puhatolózó próbálkozások voltak, konkrét ajánlattételig nem jutott el a történet.

werner_cikkbe.jpg Fotó: Europress/AFP

Egybehangzó sajtóértesülések szerint azonban az előttünk álló nyári transzfer ablakban, az Európa-bajnokság után akcióba léphet Jürgen Klopp. Wernert, miután góljával eldöntötte a Spurs elleni idegenbeli BL csatát, a norvég Viasport riportere faggatta a Liverpool érdeklődésével kapcsolatban:

„Tudom, hogy a Liverpool jelenleg a világ legjobb csapata, így nagyon büszke vagyok arra, hogy szóba került a nevem a klub kapcsán. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy a csapatnak rengeteg kiemelkedő játékosa van, nekem pedig ahhoz, hogy elérjem azt a szintet, amit az ott játszók képviselnek, még rengeteg területen van fejlődnivalóm.”

Az idei szezonban 22 Bundesliga meccsen 20 gólt szerző csatárt 2023-ig köti szerződés a lipcseiekhez, a Liverpoolnak tehát a zsebébe kellene nyúlnia ahhoz, hogy megszerezze őt. Ez persze egyáltalán nem tántoríthatja el a vörösöket, akik igazoltak már Lipcséből, hiszen Naby Keita épp innen tette át székhelyét a Mersey partjára 2018 nyarán, mintegy 58,5 millió euró ellenében. Az átigazolási pletykák természetesen nem maradtak reakció nélkül a csapat vezetőedzője, Julian Nagelsmann részéről sem: „Biztos vagyok benne, hogy az első években nem kapná meg azt a státuszt amit nálunk betölt, és kevesebb időt töltene a pályán, mint most.”

nagelsmann.jpg Fotó: Europress/AFP

A realitás nagyjából egybecseng azzal, amit a 32 éves tréner mondott, hiszen a Liverpool támadógépezetében betonbiztos a Firmino-Salah-Mane hármas helye, az elsőszámú csere szerepkörét pedig Divock Origi tölti be. Ugyanakkor felröppentek már olyan hírek, miszerint Firmino esetleg München felé kacsintgat, Origi pedig a kezdőcsatár szerepkörére vágyik, így talán nem is lenne reménytelen Werner helyzete Liverpoolban. Mindemellett pedig Jürgen Klopp sem valószínű, hogy a cserepadra nézte ki honfitársát, aki mellett a német futball egy még fiatalabb ígérete, Kai Havertz is felmerült már a Liverpool nyári célpontjaként.

A nyáron a Liverpool vagy a Bayern is elviheti a Leverkusen már 20 évesen is varázslatos támadó középpályását | Hosszabbítás

Könnyen lehet, hogy a Bayer Leverkusen német válogatott irányítója, Kai Havertz a nyáron távozik klubjától, annak egyik vezérigazgatója szerint. A Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler azt javasolta, hogy a klub értékelje az egyesület fiatal csillaga, Kai Havertz jövőjét ezen a nyáron, a támadó középpályás iránti széles körű érdeklődés közepette.

Az RB Leipzig keretéből nem Werner az egyetlen, aki iránt nagy klubok érdeklődnek, hiszen Dayot Upamecanot az Arsenallal és a Barcelonával is hírbe hozták az utóbbi időben, valamit Lukas Klostermannért is csöröghet a kassza nyáron, főleg egy sikeres EB után. Nagelsmann elmondása szerint nem kap a szívéhez, amikor játékosai esetleges távozásáról hall: „Nem érnek sokként ezek a hírek, hiszen folyamatosan be tudunk építeni fiatal játékosokat a csapatunkba, akik átvehetik az eligazolók helyét. Ezen kívül pénzt kereshetünk az eladásokkal, amit aztán újra be tudunk fektetni.”

Timo Werner tehát foglalkozik a távozás gondolatával, és klubja is készül erre az eshetőségre, az azonban egészen biztos, hogy a tárgyalások csak a nyári Európa-bajnokság után kezdődhetnek meg. Egy jól sikerült kontinestorna jócskán felsrófolhatja a játékos(ok) árát, a Leipzig vezetősége tehát minden szempontból elégedetten tekinthet az előttünk álló nyárra. 

via Goal.com

Szerző: Nánási Antal

Hozzászólások