Foci - Döntött a CAS a Paris-Saint Germain ügyében
Döntött a CAS a Paris-Saint Germain ügyében
Fotó: Europress/AFP

Döntött a CAS a Paris-Saint Germain ügyében

Ajkler ZitaAjkler Zita
2019/03/19 19:35
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddi ítélete szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem vizsgálhatja újra, hogy a Paris Saint-Germain megszegte-e a pénzügyi szabályokat 2017 júniusáig.

A PSG azért fellebbezett a svájci székhelyű CAS-nál, mert az UEFA illetékesei ismét ellenőrizni akarták, hogy a francia klub vétett-e az úgynevezett Financial Fair Play ellen, amikor játékosokat igazolt, illetve amikor megállapította a fizetésüket. A független sportbíróság álláspontja szerint az UEFA szabályzatának értelmében erre már nincs lehetőség, mert letelt a határidő, ameddig a korábban már lezárt aktát újranyithatták volna.

A keddi ítélet nem vonatkozik arra az ügyre, amelynek keretében az UEFA a katari tulajdonú klub 2017/18-as költségvetését és támogatói hátterét vizsgálja.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke 2017 szeptemberében kijelentette, hogy a pénzügyi szabályok felülvizsgálatát tervezik, és "döntő pillanatnak" nevezte, amikor Neymar világcsúcsot jelentő 222 millió euróért, Kylian Mbappé pedig 180 millió euróért a Paris Saint-Germain csapatához igazolt.


                                                                                                                                                                          MTI

Hozzászólások