Foci - Divock Origi szerződést hosszabbított a Liverpoollal
Divock Origi szerződést hosszabbított a Liverpoollal
Fotó: Europress/AFP

Divock Origi szerződést hosszabbított a Liverpoollal

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/11 13:26
A BL-győztes Liverpool a hivatalos honlapján jelentette be a hírt, miszerint új, hosszútávú szerződést írt alá a klub belga támadója, Divock Origi. A 2014-es világbajnokság után szerződtetett csatár kölcsönjáték és mellőzöttség után elévülhetetlen érdemeket szerzett a csapat Bajnokok Ligája-győzelmében, és most hosszútávon is megkapja az esélyt Jürgen Klopptól, hogy stabil helyet harcoljon ki magának a csapatban.

Az ember, aki BL-t nyert a Liverpoolnak | Hosszabbítás

A címben lévő állítás erős túlzás, ezt még maga a főszereplő is így látja. Divock Origi pont akkor talált magára, amikor a legjobban kellett a Liverpoolnak, így a csapat egyik beugró vezéreként jött, látott és győzött. 2014. július 29-et írunk. A Mersey-part vörös fele új játékos érkezésének örül, aláírt ugyanis a klubhoz a mindössze 19 éves támadó, Divock Origi.

A belga támadó ezzel pontot tesz a hónapok óta tartó bizonytalanság végére és hosszú távra kötelezi el magát a vörösökhöz. Ahhoz képest, hogy a klub a tavaly nyári és az idei téli átigazolási időszakban is nyitott volt az ajánlatokra, a szerződéshosszabbítás ténye mindenképpen fordulatot sejtet a csatár sorsában. 

Tudjuk azonban, hogy Origi a mögöttünk hagyott szezon végén Mohamed Salah és Roberto Firmino sérülése miatt egyik pillanatról a másikra mellékszereplőből főszereplővé vált, és nem is okozott csalódást. A bajnoki hajrában a Newcastle elleni idegenbeli meccsen az ő góljával tartotta életben a Liverpool a bajnoki álmait, a Barcelona elleni emlékezetes hazai BL-elődöntő visszavágón pedig két góljával és hatalmas mezőnymunkájával elévülhetetlen érdemeket szerzett a döntőbe jutásban. Ezt a teljesítményt pedig sikerült egy döntőben szerzett góllal megkoronázni. Jürgen Klopp is minden bizonnyal ezt a hozzáállást honorálta a szerződéshosszabbítási ajánlattal, amit a játékos természetesen elfogadott.

Meglehetősen hosszú út vezetett idáig Origi számára. A 2014-es világbajnokság után a Liverpoollal szerződést kötő játékos egy idényt még addigi csapatában, a Lille-ben töltött. Nem sokkal Liverpoolba érkezése után azonban menesztették az őt szerződtető Brendan Rodgers menedzsert, az új mester, Jürgen Klopp pedig nem igazán számolt vele. 

Ennek eredményeként a teljes 2017-18-as szezont kölcsönben a Wolfsburg együttesénél töltötte, akik végül nem éltek a végleges leigazolás lehetőségével. Origi úgy térhetett vissza a Mersey partjára, hogy a szerződéséből hátralévő egy évet jórészt a kispadon üli végig, majd kontraktusa lejártával távozik. Az élet azonban másként komponálta meg a darabot, amelyben főszerepet osztott a belga játékosra

075_ciambelli-tottenha190601_npxMh.jpg Fotó: Europress/AFP

Divock Origi tehát hosszútávra kötelezte el magát a Liverpool csapatához, az elmúlt idény második felében pedig minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy lehet rá számítani. Jürgen Klopp variációs lehetőségei ezzel a hosszabbítással nőttek, akárcsak a versenyhelyzet a csapatba való kerülésért és a játékpercekért, ami általában kellemes gond egy vezetőedzőnek

Szöveg: Nánási Antal

Hozzászólások