Foci - Derbi a pályán és a kispadon
Derbi a pályán és a kispadon
Fotó: Europress/Getty

Derbi a pályán és a kispadon

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/23 13:16

Egy olyan városi derbi következik, ahol a két csapat kispadján Walter Mazzarri és Clarance Seedorf is nyugodtan helyet foglalhatna.

Ugyanis mindkét edzőnek a 2016-os idény végig van szerződése, de mindkét edzőt idő előtt felállították.

A fizetésüket persze megkapják (Seedorf nettó 2,5 millió eurót, Mazzarri 3,2-t), így jelentős pénzügyi kiadást jelentett a menesztésük.

Ma este azonban a telt házas San Siroban (a nyolcvanezer néző új, 3,3 millió eurós rekordbevételt jelent) azonban Mancini és Inzaghi ül a kispadokon. Így mi is inkább velük foglalkozunk.

"Ennél a Milannál nagyon nehéz lesz jobbnak lenni. Nyugodt vagyok, mert tudom milyen munkát végeztünk. Mindig is mondtam, hogy ez a keret minőségi, és ez majd a pályán is megmutatkozik. Támadó szellemű csapatot szeretnék látni a derbin, amely képes lesz szórakoztatni a közönséget. Mancini? Soha nem mondtam, hogy ellene nehezebb lesz, mint Mazzarri ellen lett volna".

Filippo Inzaghi a derbiken:

-játékosként (Juventus-Torino/Milan-Inter): 10 meccs - 6 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség + 4 lőtt gól (az Inter ellen)

-edzőként (Milan-Inter primavera): 6 meccs - 2 gy, 2 d, 2 v

Egyértelmű és világos szavak, az edzőként az első város derbijére készülő Filippo Inzaghitól. Még játékosként nyolcszor lépett pályára az Inter ellen, ezeken a meccseken négy gólt szerzett.

"Még nem tudom mit fogok mondani a srácoknak a kezdés előtt. Nem készülök beszéddel. Odaállok eléjük, és majd akkor kitalálom. Öt perc elég is lesz, aztán magukra hagyom őket. Úton a stadion felé, vagy a melegítés közben amikor kinéznek a lelátóra, úgy is le fog nekik esni, mit jelent a milánói városi rangadó".

Inzaghi - De Jong és Abate mellett Alexxel sem számolhat, így Zapata lesz az egyik belső védő, Montolivo már pados - nem szakított a hagyományokkal, szokás szerint egy körtés-csokis tortával "melegít" a derbi előtt. Még játékosként hozzászokott ehhez, mindig ugyanabból a cukrászdából (Solbiate Arno) rendel.

Minden a milánói derbiről: ITT   A várható kezdőcsapatok: ITT

Tíz év után visszatért és rögtön a Milan ellen kezd. Szombaton végre találkozott a klub tulajdonosával Erick Thohirral, aki meglátogatta a csapatot. Mint mondja, győztes hadrend nem létezik, a fontos meccsek fejben dőlnek el. Átállt a négy védős rendszerre, és nagyban gondolkozik. Nem elégszik meg a harmadik hellyel, ennél nagyobb céljai vannak. Roberto Mancini következik.

"Ha nem szereted amit csinálsz, és nem mosolyogsz a hétköznapokon, nem tudsz 100%-ot nyújtani. Inzaghi? Első éves újonc edzőként azt hiszed, mindent jól csinálsz, és nem hibázol..."

Sokat vár a 20 éves Kovacictól, de tisztában van vele, csak ő nem tud mindent megoldani. Próbálja saját képére formálni a csapatot, ezt mutatja az új 4-3-1-2-es felállás. Vidicet a padra ültetni, Juan Jesus és Ranocchia lesz a két belső védő. Elől Icardi (az előző 4 fordulóban, négy gólt szerzett) és Palacio, mögöttük Kovacic.

Roberto Mancini a derbiken:

-játékosként (Sampdoria-Genoa/Roma-Lazio): 20 meccs - 6 győzelem, 11 döntetlen, 3 vereség + 7 lőtt gól (összesen)

-edzőként (Inter, Lazio, Man.City, Galatasaray): 24 meccs - 9 gy, 6 d, 9 v

A derbi előtti sajtótájékoztatón Mancini feltűnően sokat használta a grande (nagy) és ottimo (kiváló, legjobb) jelzőket, a csapatnál uralkodó hangulatot is ezzel a szóval írta le. Majd kijelentette: "az Internek nem lehet célja a harmadik hely". Ez így van, de a Juve-Roma kettős pillanatnyilag előrébb tart Manciniéknál (minkét csapat nyert szombaton, így a Juve továbbra is 3 pont előnnyel vezet). Legyen meg az a harmadik hely - ettől pillanatnyilag 5 pontra van a csapat - és aztán lehet komolyabb célokat megfogalmazni. Sőt, előbb legyen meg a városi rangadó, ami kellő lendületet adna a további mérkőzésekhez.

212 derbi: 74 Milan, 76 Inter győzelem.

Hozzászólások