Foci - De Jong: a Barcánál azt mondták, ejtsük ki a Madridot
De Jong: a Barcánál azt mondták, ejtsük ki a Madridot
Fotó: Europress/AFP

De Jong: a Barcánál azt mondták, ejtsük ki a Madridot

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/05 14:27

Frenkie de Jong, az Ajax Amsterdam középpályása azt mondta, következő klubjának, az FC Barcelonának a képviselői azt kérték tőle, hogy igyekezzenek kiejteni a katalánok ősi riválisát, a címvédő és sorozatban háromszoros győztes Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A 21 éves holland válogatott futballista januárban egyezett meg a Barcelonával, amely 75 millió eurót (23,9 milliárd forintot) fizet érte az Ajaxnak, s amelyhez nyártól öt évre, 2024-ig csatlakozik.

"Beszéltem velük a BL-párharcról, amikor aláírtam a szerződésemet, és azt mondták, próbáljuk meg kiütni a Realt, mert az számukra is nagyon jó lenne" - nyilatkozta De Jong a De Telegraaf című holland napilapban.

A játékos hozzátette, bátran kell futballozniuk kedden (ma) este a Santiago Bérnabeu Stadionban, miután az első találkozón saját közönségük előtt 2-1-re kikaptak a királyi gárdától.

000_1DE9T6.jpg Fotó: Europress/AFP

"Támadnunk kell, nyomás alatt kell őket tartanunk, és ha a csapat minden tagja kiveszi a részét ebből, akkor meglepetést okozhatunk" - jelentette ki De Jong.

A Realban nem léphet pályára a sárga lapjai miatt eltiltott csapatkapitány, Sergio Ramos, akinek hiányában a szakértők szerint még sebezhetőbbé válik a madridiak mostanában amúgy sem acélos védelme. A BL-címvédő a múlt héten a spanyol Király Kupa elődöntőjének visszavágóján 3-0-ra, a bajnokságban pedig 1-0-ra kapott ki a Barcelonától otthon.

Hozzászólások