Foci - Csak ellenük ne...
Csak ellenük ne...
Fotó: Europress/AFP

Csak ellenük ne...

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/14 11:47

A Serie A első hét helyezett csapata közül ma hat összecsap. Ezzel el is mondtuk milyen színvonalat képvisel ez a forduló. A két genovai klub megállíthatja a Juve-Roma kettőst, a legutolsó 7 meccséből mindössze egyet megnyerő Milan a Napoli ellen javíthat.

Messze még a bajnokság vége, de mindig érdekes, a mumusnak számító csapatokkal szemben, hogy teljesítenek az esélyesek.

A Juventus (Allegri csapata a legutóbbi két tétmeccsén nem lőtt gólt!) például az elmúlt két idényben egyetlen ellenfele ellen sem teljesített olyan rosszul (6 találkozó/csak két győzelem) mint a Sampdoria ellen.

Juve-Samp: az utolsó 6 meccs mérlege. (Grafika: Gazzetta)

A Milan utoljára 2011 februárjában (vagyis az utolsó bajnoki cím évében) verte meg a San Siroban a Napolit. Ibrahimovic, Pato és Boateng egy-egy góljával. Ráadásul az utolsó 6 Napoli elleni meccsből a Milan ötöt elbukott. Silvio Berlusconi lát fantáziát a csapatban és biztos a jövő évi BL indulásban, Filippo Inzaghi kicsit óvatosabban fogalmaz: "Az elnök úr nagyon intelligens ember, pontosan tudja, még némi időre van szükségünk. Mindenki azon dolgozik a klubnál, hogy újra nagyok legyünk, de a 3. helyről egyelőre kicsit korai beszélni."

A Milan a legutóbbi 6 meccsén csak 3 pontot szerzett a Napoli ellen. (Grafika: Gazzetta)

És akkor még ott van a Roma, amely talán a három "nagy" közül, a legnehezebb helyzetben van. Hisz a pillanatnyilag 3. helyen álló Genoa otthonában lép pályára. Ott, ahol a legutóbbi hat fellépéséből ötöt elveszített.

Rudi Garcia kihangsúlyozta, csapata nem fáradt, viszont eddig fantasztikus szezont fut. "Van 32 pontunk, úgy, hogy túl vagyunk 6 BL mérkőzésen. Ez szerintem egy kiváló szezon. A vereségek közül csak a Juve ellenit sajnálom, a Napolitól és a City-től ki lehet kapni. De mérleget majd csak az év végén vonhatunk." 

Genoa vs Roma: így teljesítettek eddig a támadók. Minuti giocati-játszott perc, presenze-játszott meccs, tiri-lövések, occasioni-lehetőségek (Grafika: Gazzetta)

Hozzászólások