Foci - A Juventus klasszis védője elárulta, Mbappé miért jobb, mint Neymar
A Juventus klasszis védője elárulta, Mbappé miért jobb, mint Neymar
Fotó: Europress/AFP

A Juventus klasszis védője elárulta, Mbappé miért jobb, mint Neymar

Takács MártonTakács Márton
2020/05/19 15:19
A Juventus középhátvédje, Giorgio Chiellini úgy véli, hogy Kylian Mbappe fogja felvenni Lionel Messi és Cristiano Ronaldo levetett palástját, amikor a két világklasszis visszavonul, a Paris Saint-Germain francia világbajnoka az olasz védő szemében jobb, mint annak párizsi csapattársa, Neymar. 

A közel 20 éve a legmagasabb szinten futballozó Chiellini a világ legjobb támadóival nézett szembe folyamatosan pályafutása során, most kiderült, hogy az első alkalommal, amikor Mbappét látta, megdöbbent. Az olasz bekk valójában azt hiszi, hogy a 21 éves francia már elsötétítette Neymart, aki a világ legdrágább játékosává vált, amikor 2017 nyarán 222 millió eurós (198 millió font / 258 millió dollár) átigazolási összegért költözött Barcelonából Párizsba.

Mbappé elárulta, mely szupersztárok inspirálták őt | Eurosport

Kylian Mbappe elmondta, hogy Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Neymar a legfontosabb bálványai, és a szupersztár trióhoz való ragaszkodása inspirálta őt, hogy eljusson a játék legmagasabb szintjére. Mbappe nagyon fiatalon emelkedett a figyelem középpontjába, mikor a 2016/2017-es szezonban tinédzserként robbantott a Monacóval.

"Úgy gondolom, hogy Mbappé jobb, mint Neymar, mert kiegyensúlyozottabb a teljesítménye" - írta a "Io Giorgio" című önéletrajzában Chiellini. "A jövő mindenképpen az övé. Ő egy igazán egyedi játékos. Először a tévében láttam őt játszani még a Bajnokok Ligája 2016/17-es kiírásában, amikor a Monaco a Manchester City-vel játszott. Lenyűgöző volt. Az első félidő végén megkérdeztem a Juventus sportigazgatójától, Fabio Paraticitől, hogy 'ki ő? Melyik bolygóról jött?' Fabio ezt válaszolta: 'Ismerem őt, hosszú ideje követjük figyelemmel'. Már akkor is megállíthatatlan csatárnak bizonyult, 18 évesen. Abban a szezonban az elődöntőben találkoztunk velük. Most 21 esztendős, és már világbajnok. Varázslat, technika, ösztön - nem hiányzik semmi belőle. Olyan játékos, akiből sugárzik valami felbecsülhetetlen remekmű."

Mbappé egy újabb bajnoki címhez segítette a PSG-t ebben az idényben, 20 bajnoki mérkőzésen szerzett 18 gólja pedig gólkirályi címet ért a Monacóban szereplő Wissam Ben Yederrel holtversenyben. A párizsiak időközben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe is bejutottak, ebben a sorozatban hét meccsen öt találat és öt gólpassz fűződik Mbappé nevéhez. 

A koronavírus-járvány miatt megszakított Ligue 1-et nem folytatják, ennek ellenére a Paris Saint-Germaint elismerik a 2019/2020-as idény bajnokaként. 

Mi lesz a labdarúgással Ronaldo és Messi visszavonulását követően? | Eurosport

A modern labdarúgásban a fogyasztói szokások is átalakultak, és egyre gyakoribb, hogy a rajongói identitás nem egy klubhoz, hanem egy játékoshoz kapcsolódik. Lionel Messi esetében csak sejtjük, Cristiano Ronaldónál azonban biztosan tudjuk, hogy nézők tömegét képes átcsábítani egyik klubtól a másikhoz. Ezért is aktuális kérdés, hogy mi lesz a labdarúgással a két zseni visszavonulása után.

via goal.com

Hozzászólások