Foci - Cavani kihívta egy bunyóra Messit az Argentína-Uruguay mérkőzésen
Cavani kihívta egy bunyóra Messit az Argentína-Uruguay mérkőzésen
Fotó: Europress/AFP

Cavani kihívta egy bunyóra Messit az Argentína-Uruguay mérkőzésen

Németh DánielNémeth Dániel
2019/11/19 15:00
Legfeljebb a nevében volt barátságos az Argentína és Uruguay között Tel-Avivban megrendezett felkészülési mérkőzés. Mint arról korábban már beszámoltunk, Lionel Messi egy hosszabbításban szerzett büntetővel alakította ki a 2-2-es végeredményt, azonban a Barcelona klasszisa egyéb módon is a középpontba került. Heves szócsatába bonyolódott Edinson Cavanival, aki még egy bunyóra is kihívta Messit.

Hogy a meglehetősen egyenlőtlennek tűnő küzdelemre végül nem került sor, részben a csapattársak közbelépésén múlt. Előbb Messi barcelonai csapattársa, az uruguayi válogatott Luis Suárez lépett fel békítő szándékkal, majd Diego Godín is próbálta megnyugtatni a kedélyeket. Messi a beszámolók szerint Matias Vecino egyik keményebb belépője után kapta fel a vizet, utána szólalkozott össze a mérkőzés első találatát szerző Cavanival. "Verekedni akarsz?" - kérdezte az Ole riportja szerint Cavani, mire Messi annyit mondott: "Amikor csak szeretnéd."

A jelenet felkerült Twitterre is:

Cavani a mérkőzést követően elismerte, hogy feszült volt a hangulat a pályán, azonban szerinte egy dél-amerikai rangadón ez teljesen természetes. "Ilyen a futball. Ezek a klasszikus [Argentína-Uruguay] mérkőzések" - nyilatkozta a PSG támadója. Uruguay kétszer is vezetéshez jutott, a 34. percben Cavani szerzett vezetést, majd Sergio Agüero 63. percben lőtt egyenlítő találatát követően Suárez volt eredményes. Messié volt az utolsó szó, a klasszis támadó büntetőből egyenlített a 92. percben.

Érdekesség, hogy Messi pár napon belül másodjára szólalkozott össze az egyik rivális válogatott valamelyik tagjával. Pénteken - szintén egy Messi-góllal - Argentína 1-0-ra legyőzte Brazíliát egy szaúdi felkészülési mérkőzésen. Messi azon a találkozón a brazil szövetségi kapitánnyal, Titével vitatkozott, majd csendre intette az edzőt. "Azért reklamáltam, mert Messinek sárgát kellett volna adni, aki viszont azt mondta, fogjam be a számat. Közöltem vele, hogy ő fogja be" - mesélte az újságíróknak a történteket az edző.

via Goal.com

Hozzászólások