Foci - Büntetőeljárás indult a FIFA-elnök ellen
Büntetőeljárás indult a FIFA-elnök ellen
Fotó: Europress/AFP

Büntetőeljárás indult a FIFA-elnök ellen

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/30 16:00
Stefan Keller svájci különleges ügyész büntetőeljárást indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino ellen, aki állítólag titkos találkozókon vett részt Michael Lauber svájci államügyésszel.

A hatóság csütörtöki bejelentése szerint a találkozókon résztvevő főügyész ellen szintén eljárást kezdeményeztek.

A FIFA június elején minden vádat tagadott és azt állította, az 50 éves sportvezető semmi törvénybe ütközőt nem tett, az ilyen találkozók egyáltalán nem szokatlanok.

Lauber kedden beadta felmondását, miután a bíróság megállapította, hogy eltitkolta az Infantinóval való találkozóit és hazudott a felettesinek, mialatt korrupciógyanú miatt vizsgálat folyt ellene. Hivatali feladatait augusztus 31-ig látja el.

000_1VP3A1.jpgFotó: Europress/AFP

Az ügyészség felügyeleti testülete előzőleg kötelezettségszegést, bűnpártolást és hivatali titok megsértését állapította meg amiatt, hogy Lauber 2016-ban és 2017-ben titokban találkozott Infantinóval.

Lauber amiatt került a kritikák középpontjába, hogy a túlságosan lassú ügymenet következtében áprilisban elévülés miatt leállt a svájci ügyészség vizsgálata több német funkcionárius ellen, akik a 2006-os világbajnokság előtt gyanús kifizetéseket kezdeményeztek.

MTI


Hozzászólások