Foci - Berlusconi: "Meglesz a BL"
Berlusconi: "Meglesz a BL"
Fotó: Europress/AFP

Berlusconi: "Meglesz a BL"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/13 13:10

Hatból hat.

Mindenki túlélte a csoportkört, ez pedig egészen kiváló eredmény az olasz klubok számára. Főleg az elmúlt 2-3 év után.

Egyedül a Roma sajnálhatja egy kicsit az utolsó kört, hisz a City legyőzése BL nyolcaddöntőt ért volna. Így marad az Európa Liga.

Mint a Fiorentina-Inter-Torino-Napoli négyesnek.Szombaton és vasárnap jönnek az újabb bajnoki meccsek, méghozzá nem is rossz mérkőzések. A tabella első négy helyezettje egymás ellen játszik (Juventus-Sampdoria és Genoa-Roma) a Milan pedig a Napolival találkozik. Röviden az érdekesebb találkozókról

  • Juventus: jön a Samp, de hiányoznak a gólok

December közepén már némileg érzékelhető a fáradtság Allegri csapatánál, hisz egyre jobban elmaradnak a gólok. És a sima meccsek. A Juventus 7 gólt szerzett az elmúlt 5 tétmeccsén, az azt megelőző 5 találkozón összesen 14-et. Még mindig övék a liga legjobb támadósora, de az előző két fellépésükön nem találtak be az ellenfél (Fiorentina, Atletico Madrid) kapujába. Ilyen három év nem fordult elő a Juvénál. A vasárnapi ellenfél negyedik a tabellán, és az Inter mellett a másik olyan csapat, amely már tudott bajnokit nyerni az új Juventus stadionban (ITT a video).

A BL-ben sikerült továbbjutni, de a Juventus mostanság egyre kevesebb gólt szerez. A legutóbbi két meccsen egyet sem lőttek

  • Milan: Berlusconi szerint meglesz a BL

Legutóbbi 7 bajnokijából csak egyet nyert meg a Milan (a megszerezhető 21 pontból, csak 7 jött össze), amely a Napolit fogadja. Silvio Berlusconi a Milanelloban tartott karácsonyi vacsora alkalmával határozottan kijelentette: a csapatban már nincsenek renitens elemek ( ő szó szerint a rohadt alma szót használta, finom utalás Balotellire...) és hisz a Bajnokok Ligáját jelentő harmadik hely megszerzésében. Így vannak ezzel a a szombati ellenfélnél is. A Napoli játékosát Marek Hamsikot tegnap kitüntették (megkapta a város kiemelkedő sportolója díjat), ma meg várhatóan a kezdőcsapat tagjaként lép pályára a San Siroban. Ott ahol még soha (9 meccs) nem lőtt gólt a Milannak.

  • Inter: Ha játszik Jonathan...

Mancini még nyeretlen a bajnokságban (3 forduló/1 pont), a Chievot (a következő körben jön a Hellas elleni derbi) azonban kötelező legyőzni. Jonathan szeptember 24-e után visszatér a védelembe, ami azért jó hír, mert vele nem, hogy nem szenvedett vereséget a csapat, de még gólt sem kapott.

Tavaly január óta a Juventus csak 17 gólt kapott a Serie A-ban.  Az európai top bajnokságokban, ez a legjobb mutató

  • Lazio-Atalanta: Klose és Gilardino

Az előző körben a bergamói csapat 3 gólt szerzett a Cesena ellen, ami csak azért nagy szám, mert korábban összesen csak ötig jutott. Az Atalantánál már most a téli erősítéseken gondolkoznak, komoly esély mutatkozik Diamanti és Gilardino megszerzésére. Klose a napokban úgy nyilatkozott a napokban, biztosan kitölti a 2016-is szóló szerződését. Vagyis marad a 3. helyet megcélzó Lazionál.

21 - A Torino csatárát Fabio Quagliarellát, már 21 alkalommal állították meg lesen a játékvezetők

  • Parma: Cassano távozik? És Donadoni?

Tomasso Ghriradi egy egyelőre még ismeretlen orosz üzleti csoportnak adta el a Parmát. Az ügy részleteit kedd előtt biztosan nem fogjuk megtudni. Sajtóértesülések szerint Cassano már lemondta a Parmában bérelt lakását, vagyis távozni készül (lehetséges állomáshelyként a Torino vetődött fel). A 14 kör után 12 vereségénél tartó Roberto Dodanodi maradna, de ha vasárnap kikapnak a Cagliaritól, biztosan elköszönnek tőle. A Gazzetta szerint Zola vagy Ranieri érkezhet a helyére.

A 15. forduló párosítása.

 

Hozzászólások