Foci - Beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe a Mönchengladbach játékosai 
Beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe a Mönchengladbach játékosai 
Fotó: Europress/AFP

Beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe a Mönchengladbach játékosai 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/19 14:21
A Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapatának játékosai beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe, hogy ezzel csillapítsák a koronavírus-járvány klubra nehezedő gazdasági hatásait.
"Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Ez egyértelmű jel: jóban, rosszban összetartunk a Borussiáért" - jelentette ki Max Eberl sportigazgató, aki hozzátette, a szakmai stáb és a klubvezetés is elfogadta az önkéntes fizetéscsökkentést.

A közlemény a fizetéscsökkentés mértékét nem közölte, de sajtóértesülés szerint az egyesület havi szinten egymillió eurót takarít meg.

Max Eberl.jpg Fotó: Europress/AFP

A klub elsőszámú vezetője, Stephan Schippers szerint a Bundesliga csapatai húsz éve nem voltak ennyire nehéz gazdasági helyzetben a kieső jegybevételek, szponzori pénzek és tévés jogdíjak miatt.

A német élvonalban negyedik, azaz Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban lévő Borussia Mönchengladbach múlt héten játszotta utolsó meccsét a bajnokságban, amelynek működését azóta felfüggesztették. A Gladbach már akkor is zárt kapuk mögött lépett pályára, ez nagyjából kétmillió eurós bevételkiesést jelentett.

MTI

Hozzászólások