Foci - Beckhamnek hét évvel a visszavonulása után is hiányzik a foci
Beckhamnek hét évvel a visszavonulása után is hiányzik a foci
Fotó: Europress/AFP

Beckhamnek hét évvel a visszavonulása után is hiányzik a foci

Takács MártonTakács Márton
2020/05/19 11:54
David Beckhamnek még mindig hiányzik a labdarúgás, pedig már hét év is eltelt a visszavonulása óta. 

Az angol labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya hét esztendővel ezelőtt, 2013. május 18-án játszotta karrierje utolsó profi mérkőzését a Paris Saint-Germain színeiben a Brest ellen. 

Az évfordulóra Beckham egy videót tett közzé a legemlékezetesebb pillanatairól - köztük a Manchester United 1999-es Bajnokok Ligája-diadaláról, és csatolt mellé egy üzenetet is az Instagramon. A 45 éves Beckham nem tudja elhinni, hogy ennyi idő telt már el, és még mindig nagyon kedves emlékei vannak aktív napjairól, de most már az új, a tulajdonában lévő MLS-klub, az Inter Miami köti le a figyelmét. 

"Nem tudom elhinni, hogy már hét év telt el azóta, hogy lejátszottam utolsó mérkőzésemet profi labdarúgóként. Mennyi nagyszerű emlék. Annyira szerencsés voltam, hogy elképesztő csapattársakkal játszhattam, és a szurkolók óriási támogatást nyújtottak. Még mindig hiányoznak ezek. Alig várom a következő fejezetet az Inter Miaminál." - írta Beckham. 

21 éves karrierje részeként Beckham a Real Madridban, az LA Galaxy-ban és az AC Milanban is futballozott a Manchester United után. Most, hogy sikeres legyen az Inter Miami is, Beckham arra használja fel nevének vonzerejét, hogy a világ legismertebb játékosai közül néhányat az MLS franchise-hoz csábítson. Beckham kapcsolatba lépett a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel, hogy megvizsgálja James Rodriguez megszerzésének lehetőségét. Szoros kapcsolata van Pérezzel, mivel anno a Királyi Gárda elnöke vitte a Santiago Bernabéuba az angol középpályást az egyik Galaktikus igazolásként.

A klubhoz közeli források azt mondták a goal.com-nak, hogy Beckham a 28 éves kolumbiai labdarúgót nagyszerű futballistának tartja annak ellenére is, hogy Madridban jobbára csak szenvedett. Az MU-val BL-győztes angol úgy látja, hogy egy igazi nagyágyú szerződtetése szükséges ahhoz, hogy az új MLS-újonc egyesületét a következő szintre vigye kereskedelmi szempontból is. 

Beckham a nagyszerű pályafutása során szerzett sok barátságot, kapcsolatot és egy sportmárka felépítésében szerzett ismereteit, most egy nagy klub nulláról való indulásánál kamatoztathatja. Az ex-madridi középpályás nemrégiben barátságos mérkőzést szervezett a Real Valladoliddal, miután beszélgetést folytatott a csapattársával, Ronaldóval, aki a La Ligában szereplő klub többségi részvényese.

Ronaldo vagy Messi? Beckham eldöntötte! | Eurosport

A korábbi angol kiválóság továbbra is élvezi a futballvilág elitjének pezsgését, így az őszinte véleményét is bármikor, bárhol elmondja. David Beckham neve brand lett a labdarúgásban, és nem titkolja: fenn akarja tartani, ameddig csak teheti. A hamarosan a 45.

via goal.com

Hozzászólások