Foci - Emelt fővel távozó Sevilla, Martinezt éltető Bayern - reakciók a budapesti Szuperkupa után
Emelt fővel távozó Sevilla, Martinezt éltető Bayern - reakciók a budapesti Szuperkupa után
Fotó: Europress/AFP

Emelt fővel távozó Sevilla, Martinezt éltető Bayern - reakciók a budapesti Szuperkupa után

Nánási AntalNánási Antal
2020/09/25 09:10
A Puskás Aréna első komoly nemzetközi rendezvénye után kijelenthető, hogy egy kivételtől eltekintve minden úgy történt, ahogy azt az Európai Szuperkupát elhódító Bayern München akarta. A kivétel épp maga a mérkőzés megrendezése volt, Hans Dieter Flicktől a bajor egészségügyi miniszterig ugyanis sokan bírálták az UEFA döntését, miszerint a mérkőzést nemcsak hogy megrendezik, de nézőket is beengednek a stadionba. A németek azonban végül, szabálykövető csapatként, természetesen elutaztak Budapestre, ahol tulajdonképpen az egész mérkőzést végig kontrollálva gyűjtötték be az UEFA Szuperkupáját.

A Bajnokok Ligája- valamint az Európa Liga győztesének általában szezonindító összecsapása hagyományosan nem múlik el gól nélkül és nem ritka az sem, hogy hosszabbításra kényszerülnek a felek. Ebből a szempontból a tegnapi mérkőzés mindenben megfelelt a hagyományoknak, hiszen a rendes játékidő 1-1-es döntetlennel végződött, köszönhetően Lucas Ocampos, valamint Leon Goretzka első félidőben szerzett góljainak. A második játékrészben a Bayern további két gólt is szerzett, egyiket sem adta meg végül a játékvezető, egyszer a Magyarországon most debütáló VAR szólt közbe. A hosszabbításban aztán Hansi Flick becserélte a bajorok színeiben minden bizonnyal utolsó mérkőzését játszó Javi Martinezt, aki pár perccel pályára lépése után egy életerős fejessel el is döntötte a kupa sorsát. A spanyol játékos gólt szerzett a Bayern legutóbbi Szuperkupa-mérkőzésén is 2013-ban a Chelsea ellen, akkor épp hosszabbításra mentve az elúszni látszó találkozót. 

Szuperkupa: A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München hosszabbításban 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát | Eurosport

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután csütörtök este hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát a budapesti Puskás Arénában. A spanyolok a 13. percben Lucas Ocampos büntetőjével szereztek vezetést, a nagy fölényben futballozó bajorok pedig a 34. percben Leon Goretzka révén egyenlítettek.

Nézzük hogyan vélekedtek a főszereplők a lefújást és a kupaátadást követően.

Hans-Dieter Flick, a Bayern München vezetőedzője: "15 percbe telt, hogy megérkezzünk a mérkőzésbe és felvegyük a ritmust. Örömmel láttam, ahogy a csapat győztes mentalitásával átrágja magát önmagán és az ellenfélen. A futball néha csodálatos történeteket ír, Javi Martinez győztes gólja is ilyen. Szerdán még arról szóltak a hírek, hogy már Bilbaoban van, most meg ő szerzi a győztes gólunkat."

Thomas Müller: "Nagyon boldogok vagyunk, ugyanakkor nagyon fáradtak is, 120 percet játszottunk egy nagyon erős Sevilla ellen. Keményen küzdöttünk és csapatként megmutattuk, hogy megvan bennünk a győztes mentalitás. Szívből gratulálok a csapatnak és külön Mr Szuperkupának, Javi Martineznek."

Javi Martinez: "Függetlenül attól, hogy mennyit játszom, mindig 100%-ot adok ki magamból a pályán, azt hiszem ezt ma is sikerült megmutatnom a gólommal. Nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is megnyertem ezt a trófeát, külön öröm, hogy 2013 után ismét gólt szereztem a döntőben."

000_8QN64T.jpgFotó: Europress/AFP

Julen Lopetegui, a Sevilla vezetőedzője: "Mindig fájdalmas elveszíteni egy mérkőzést, különösen egy döntőt, amelyen ráadásul helyzeteink is voltak. A győztes gólt sajnos épp akkor kaptuk, amikor az a legkevésbé volt benne a levegőben. 12 napja edzünk újra együtt, és hosszabbításra kényszerítettük Európa legjobb csapatát ─ ez az, amiből tudunk építkezni. "

Jesus Navas, a Sevilla csapatkapitánya: "Nagyon jó mérkőzést játszottunk, voltak esélyeink, de nem tudtunk élni velük. A csapat küzdött, dolgozott, megvolt bennünk a megfelelő hozzáállás, de ez egész egyszerűen nem a mi esténk volt. Haza kell mennünk és tovább kell lépnünk."

000_8QN6F7.jpgFotó: Europress/AFP

Ivan Rakitic: "Először is gratulálok a Bayern Münchennek! A mai mérkőzésen kétszer is láthattuk, mennyire fontos a Bayernnek Manuel Neuer. Egy buta hibából kaptuk a második gólt, ezzel együtt is büszkének kell lennünk arra, ahogyan Európa legjobb csapata ellen játszottunk. "

via

Hozzászólások