Foci - A City a Napoliból erősítene, a Barcelona pedig Cavanival szemez 
A City a Napoliból erősítene, a Barcelona pedig Cavanival szemez
Fotó: Europress/AFP

A City a Napoliból erősítene, a Barcelona pedig Cavanival szemez 

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/06/25 13:06
Ahogy közeledünk az idény végéhez, úgy erősödnek az átigazolási piaccal kapcsolatos pletykák. A topklubok már javában tervezik a következő idényre a kereteiket, és szokás szerint komoly játékoskeringőre számíthatunk. A Manchester City a hírek szerint a Napoliból erősítene, és kivetette hálóját Kalidou Koulibalyra, míg a Barcelona a Párizsban klubikonná váló, ám az idény végén távozó Edinson Cavani szerződtetését tervezi. 

A Koulibalyval kapcsolatos hírről Duncan Castle számolt be legutóbb a Sunday Times-ban. A szenegáli védő értékét a mértékadó Transfermarkt 56 millió euróra taksálja, ám miután még két évig jelenlegi csapatához köti a szerződése, gyaníthatóan megkérik majd az árát Nápolyban. Mindezek ellenére kérőkben nincs hiány, a City mellett a Liverpool, a Manchester United, a Tottenham, a Real Madrid és a Barcelona is megtalálható. 

És ha már szóba került a katalán sztárcsapat, a hírek szerint a vezetőség elgondolkodott azon, hogy amennyiben nem sikerült megszerezniük Lautaro Martínezt, akkor kivetik a hálójukat Edinson Cavanira. A Barca természetesen leginkább Martínezben gondolkodik, ám az Inter egyelőre kemény tárgyalófélnek mutatkozik. Ezzel szemben Cavanit ingyen is meg lehet szerezni, ez pedig komoly előnyt jelenthet az uruguayi esetében. Cavani a PSG-t hagyja el a szezon végén, teszi mindezt klubikon státusszal, 200 mérkőzésen lőtt 132 góljával. Persze ahogy Koulibaly esetében, úgy Cavaninál is képben van több más klub is, emlegetik vele kapcsolatban az Atlético Madridot is többek között. 

Nézzük a többi átigazolási hírt, röviden: 

A legfrissebb átigazolási pletykák között megtalálható Pierre-Emerick Aubameyang neve is. Az Arsenal gaboni válogatott játékosát a Juventusszal hozták össze

A Liverpool állítólag komoly eséllyel indul harcba Thiago Alcantara aláírásáért. A Bild szerint a Bayern München spanyol középpályása közel állt ahhoz, hogy aláírja az új szerződését a bajor klubbal, ám meggondolta magát és így került képbe a PL jelenlegi listavezetője. 

Úgy tűnik, a Borussia Dortmund ragaszkodik Jadon Sancho játékjogához. Az angol válogatott a legkapósabb játékosa a piacnak, ezt a dortmundiak is tudják éppen ezért kérnek érte 130 millió eurót. Amennyiben ezt megkapják, úgy Sancho mehet - legnagyobb eséllyel a Manchester Unitedben folytathatja - amennyiben viszont nem, úgy marad Dortmundban, ahol a Sport Bild szerint új szerződést is kaphat. 

Az olaszországi átigazolási hírekkel kapcsolatban igen büfé Gianluca Di Marzio szerint a Lazio és az Inter komoly csatát vív a Hellas Verona védőjéért, Marash Kumbulláért. Az Inter állítólag 25 millió eurót kínált a játékosért, ám a háttérből a Juventus is figyel, és gyaníthatóan a torinóiak is beszállnak majd a harcba. 

Jadon Sancho mellett Kai Havertz is mindennapos főszereplője az átigazolási szappanoperának. A Leverkusen fiataljáért sorban állnak a topcsapatok, ám a szakértők szerint a különverseny a Chelsea és a Real Madrid között fog eldőlni. Jelenleg a pletykák szerint a londoniak vannak előnyösebb helyzetben, ugyanis majd 9 millió euróval ajánlottak többet Havertzért, mint a Real. 

Hozzászólások