Foci - Bajnokok Ligája: a Paris Saint-Germain szakvezetője nem bánja, hogy szokatlan hadrendet választott
Bajnokok Ligája: a Paris Saint-Germain szakvezetője nem bánja, hogy szokatlan hadrendet választott
Fotó: Europress/AFP

Bajnokok Ligája: a Paris Saint-Germain szakvezetője nem bánja, hogy szokatlan hadrendet választott

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/19 12:18
Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain szakvezetője nem bánja, hogy szokatlan hadrendet választott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, bár csapata 2-1-re kikapott a Borussia Dortmund vendégeként.

A találkozót követően a német vezetőedző kifejtette: a Dijon elleni bajnokin már a négy-három-hármas taktikai felállásban játszottak, és ezúttal is az volt az elképzelésük, hogy labdavesztés után minél előbb visszatámadják az ellenfelet, és irányítsák a játékot, amelyből gyorsan helyzetekbe tudnak kerülni.

000_1P37UI.jpgFotó: Europress/AFP

"Nem bánjuk, hogy így döntöttünk. A mérkőzés előtt vezetőedzőként döntéseket kell meghoznom, amikért felelősséggel tartozom. Senki nem tudja megmondani, mi történt volna, ha a négy-négy-kettes felállást választjuk" - mondta Tuchel. A PSG a 0-0-s első félidőben mezőnyfölényben tudott játszani, de a Dortmund fokozatosan átvette az irányítást, és a 69. percben Erling Haaland góljával megszerezte a vezetést. Neymar a 75. percben egyenlített ugyan, de a 19 éves norvég csatár a 77. percben ismét eredményes volt, második gólja pedig eldöntötte a mérkőzést.
"A találkozó után már tudom azt mondani, a nem megfelelő végeredmény ismeretében, hogy hiba volt ezt a rendszert választani" - nyilatkozta. Hozzátette: játékosai mintha féltek volna a hibázástól, támadásban pedig hiányzott belőlük a kellő türelem és a megfelelő időzítés.

A dortmundiak svájci edzője, Lucien Favre kiemelte: csapata nagyon fegyelmezetten játszott, különösen védekezésben, így kevés gólszerzési lehetősége volt a PSG-nek, de támadójátékukkal is elégedett volt. Majd külön kitért a kétgólos Haalandra, akit januárban igazoltak, és hét dortmundi mérkőzését követően már 11 gólnál tart.

"Ő egy olyan játékos, aki mentálisan nagyon erős, és mindig támadni akar. Rendkívüli a hozzáállása, amellyel az egész csapat segítségére van, és mindezt még csak 19 évesen" - mondta.

A párizsi visszavágót március 11-én rendezik.

MTI

Hozzászólások