Foci - Azt megelőzően véget ért Usain Bolt labdarúgó-karrierje, hogy egyáltalán elkezdődött volna
Azt megelőzően véget ért Usain Bolt labdarúgó-karrierje, hogy egyáltalán elkezdődött volna
Fotó: Europress/AFP

Azt megelőzően véget ért Usain Bolt labdarúgó-karrierje, hogy egyáltalán elkezdődött volna

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/22 21:06

Usain Bolt az atlétikától már 2017-ben visszavonult, most pedig úgy döntött, a labdarúgásban sem próbálkozik tovább. Bár több klubnál is járt próbajátékon, profi szerződést sehol sem tudott kiharcolni magának, mostanra pedig belátta, hogy erre a jövőben sem lesz esélye.

"Szép volt, amíg tartott" - ezekkel a szavakkal jelentette be Bolt, hogy nem hajszolja tovább régi álmát, és nem lesz belőle profi labdarúgó. A 32 éves klasszis már aktív sprinterként sem rejtette véka alá foci iránti szenvedélyét, többször elmondta, hogy el tudná képzelni magát kedvenc klubjánál, a Manchester Unitednél.

Próbajátékokra 2017-es visszavonulását követően kezdett el járni, megfordult a Borussia Dortmundál, a norvég Stromsgodsetnél, majd az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Marinersnél is. Utóbbi színeiben októberben duplázott egy felkészülési mérkőzésen, így megnyílt a lehetőség a szerződés felé.

Csakhogy a Mariners nem tudott annyi szponzort szerezni, hogy biztosítani tudja Bolt fizetését.

Októberben a máltai Valletta kereste meg, ezt a lehetőséget azonban ő maga utasította vissza jobb ajánlatok reményében. Azóta nagy volt a csend a jamaicai sztár körül, mint kiderült nem véletlenül, ugyanis senki sem kapkodott az egykori futóklasszis iránt.

"Nem azt mondom, hogy rosszul álltunk hozzá, de talán a kelleténél kicsit rámenősebbek voltunk, ezt máshogy is intézhettük volna. Megtanultuk a leckét. Remek tapasztalat volt, élveztem, hogy a csapattal lehettem, ami nagyon más élmény volt, mint az atlétika. Jó móka volt, amíg tartott" - összegezte gondolatait Bolt.

"Rengeteg egyéb elfoglaltságom van mostanság. A sportnak vége, most más üzletbe kezdek. Sok minden folyamatban van, és megpróbálom üzletemberként folytatni" - számolt be további terveiről a nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter.

via goal.com

Hozzászólások