Foci - Az FTC edzője szerint nem lehet szinteket ugrani csapatával, Rebrov U21-es ligát vezetne be
Az FTC edzője szerint nem lehet szinteket ugrani csapatával, Rebrov U21-es ligát vezetne be
Fotó: Europress/AFP

Az FTC edzője szerint nem lehet szinteket ugrani csapatával, Rebrov U21-es ligát vezetne be

Takács MártonTakács Márton
2020/02/28 18:08
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Serhiy Rebrov interjút adott a Pesti Hírlap pénteki számában. A magyar bajnoki címvédő klub trénere óva intene attól mindenkit, hogy már most az FTC Bajnokok Ligája-szerepléséről beszéljenek. 

"Jó esélyünk van megint megnyerni a bajnokságot, ám ehhez végig koncentráltan kell futballoznunk, jóval koncentráltabban, mint azt a múlt héten tettük." - utalt Rebrov arra, hogy a múlt héten kikaptak 3–0-ra a Mezőkövesdtől.

Természetesen a bajnoki cím megvédésén túl is van célja az ukrán edzőnek, de ő nem akar sem felelőtlen ígéreteket tenni, sem a levegőbe beszélni.

"Most biztos azt várja tőlem, hogy azt mondjam, megcélozzuk a Bajnokok Ligáját, de nem megyek bele ebbe, hogy aztán majd számon kérjék rajtam a szurkolók, miért nem sikerült, miért nem jutottunk a BL-be. Haladunk a magunk tempójában. Számomra a legfontosabb az eredményesség, ez megvan. Tavaly megnyertük a várva várt harmincadik bajnokságunkat, s felkerült a harmadik csillag a mezünkre, majd ősszel tizenöt év után ismét valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe szerepeltünk. Sőt, ha még egy kis szerencsénk is lett volna, akkor tavasszal is érdekeltek vagyunk az Európa-ligában. Úgy vélem, nem szabad túlságosan a jövővel foglalkozni. Fokozatosan kell fejlődni, nem lehet szinteket ugrani."

A Ferencváros keretében jelenleg 14 külföldi labdarúgó található, kérdés, hogy idővel lehet-e őket magyar játékosokkal pótolni.

"Ez nehéz kérdés. Az elnök úr, Kubatov Gábor is azt szeretné, hogy minél több hazai, akár saját nevelésű fiatalt építsek be a Ferencvárosba. Ezt már a kapcsolatunk kezdetén kérte tőlem. Ez azonban nem olyan egyszerű. A legtehetségesebb magyar fiatalok mind külföldre akarnak igazolni, ez pedig nem jó. Itthon kellene fejlődniük. Ráadásul ezek a srácok még nem elég acélosak az NB I-hez sem, ezért szükség lenne egy U21-es ligára, amelyben megerősödhetnek, hozzáedződhetnek a profi futballhoz. Pedig én szeretek fiatalokkal dolgozni, látok bennük potenciált. Amióta itt vagyok Magyarországon, talán ezt sajnálom a legjobban, hogy ez nem sikerült."

Azt Rebrov értelemszerűen nem árulta el, milyen posztokon és kikkel erősítene a nyáron, de a saját maga elé kitűzött célokról röviden beszélt.

"Nekünk most a bajnoki cím megvédése a következő lépés, hogy aztán a nyártól megint álmodozhassanak a szurkolók. Nekik szabad, sőt, talán kötelező is."

Rebrov a fokozatos fejlődésben hisz

A Ferencváros labdarúgóinak vezetőedzője, Szergej Rebrov úgy érzi, jól halad az építkezésben. Egyedül talán azt sajnálja, hogy nincs elég fiatal magyar játékos, akit beépíthetne a bajnokcsapatba. - Amikor ide szerződött, volt egyfajta elképzelése arról, milyen csapatot szeretne. Azt a Fradit látja már a pályán, amit eltervezett? - Jól haladunk, folyamatosan fejlődünk.Hozzászólások