Foci - Az évszázad veresége után fejek fognak hullani Madridban
Az évszázad veresége után fejek fognak hullani Madridban
Fotó: Europress/AFP

Az évszázad veresége után fejek fognak hullani Madridban

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/06 09:12

Az évszázad vereségéről ír az As című spanyol lap, miután a Real Madrid kedden hazai pályán 4-1-re kikapott az Ajax Amsterdamtól, és ezzel kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az újság szerint "az évszázad veresége után fejek fognak hullani" a királyi gárdánál. A BL-búcsú mellett az As sorolja a Real további idei kudarcait: a Barcelona kiverte a spanyol Király Kupa elődöntőjéből, és a bajnokságban is legyőzte szombaton a Bernabeuban, így hátránya 12 pont az éllovas katalánokkal szemben. A Real legutóbbi négy otthoni találkozóját elvesztette, ilyen 15 éve nem fordult elő.

"Az Ajax kitépte a Real szívét" - fogalmazott a Marca a Real legsúlyosabb hazai BL-vereségéről. Az El Mundo Deportivo pedig "teljes hajótörésnek" és "abszolút kudarcnak" nevezte a madridiak teljesítményét.

A hollandok a 2-1-es hazai vereség után a 20. percben már 2-0-ra vezettek a Bernabeuban, összesítésben 5-2-vel jutottak tovább.

Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy a Realnak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a BL-ben, azóta négyszer az elődöntőben búcsúzott, négyszer pedig a fináléba jutott, amit kivétel nélkül meg is nyert. Az Ajax legutóbb 2003-ban jutott a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai klubsorozatban.

068_FtpTrial-AA_06032019_910500.jpg Fotó: Europress/AFP

MTI

Hozzászólások